Acțiune civică: Elevii din Turnu Măgurele au vrut să facă diferența în Campionatul reciclării
Elevii au participat la campionatul reciclării „Nimic nu se pierde, totul se transformă", care i-a învățat pe elevi să transforme dozele, sticlele și pet-urile în adevărate opere de artă (lucrările sunt expuse în școală).
Elevii de la Colegiul Tehnic "G-ral David Praporgescu", din Turnu Măgurele, au participat în februarie la atelierele de educație civică și media derulate în cadrul proiectului „Școli implicate în comunitate - educație civică pentru elevi prin animație, ateliere și campanii locale" și au povestit despre ei, despre orașul lor și despre lucrurile pe care le-ar putea schimba ca acesta să devină un loc mai bun.
Acțiune civică: Elevii din Turnu Măgurele au vrut să facă diferența în Campionatul reciclării
„MAKE A DIFFERENCE”, acțiune civică din cadrul proiectului Școli implicate în comunitate
Scopul și obiectivele acțiunii civice: creșterea vizibilității activităților civice în cadrul liceului și în comunitate, educația urbană, formarea unui comportament ecologic corect
Nevoia în comunitate: promovarea voluntariatului și implicarea civică sunt foarte importante atât pentru elevii noștri, cât și pentru comunitate deoarece oferă modele, dezvoltă și mențin spiritul civic. Potențiali beneficiari: elevii liceului l Tehnologic „General David Praporgescu’’ cadre didactice, personal auxiliar, membrii întregii comunități.
Activități:
Lecția de reducere și reutilizare
-participarea le webinarii și desfășurarea unei lecții demonstrative cu titlul Lecția de reducere și reutilizare
-campanii de informare în ceea ce privește reciclarea responsabilă a deșeurilor -activități de ecologizare și reciclarea acestora în cadrul proiectului
Campionatul reciclării -atelier de lucru „Nimic nu se pierde, totul se transformă", coordonat de doamna Călin Marinela, care i-a învățat pe elevi să transforme dozele, sticlele și pet-urile în adevărate opere de artă (lucrările sunt expuse în școală).
Rezultate: Elevii au participat la crearea și implementarea unor activități comune care le-au dezvoltat spiritul de echipă, au învățat să fie mai responsabili, au oferit exemple membrilor comunității, au învățat lucruri noi despre reciclare și nu în ultimul rând s-au simțit încrezători și mulțumiți că au putut face diferența.
Background
În martie 2023 Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE), în parteneriat cu Asociația Digital Bridge (ADB), au lansat proiectul „Școli implicate în comunitate - educație civică pentru elevi prin animație, ateliere și campanii locale", care urmărește pe de o parte să crească implicarea civică a tinerelor generații, iar pe de altă parte să ajungă în orașe ori școli din mediul rural unde participarea la viața comunității este redusă.
Pentru a veni în sprijinul acestora, CRPE și Asociația Digital Bridge propun un program de dezvoltare de instrumente interactive de predare a drepturilor civice și sprijin pentru derularea efectiva a unor acțiuni civice în 20 de școli din mediul rural și urbanul mic, pentru elevi de gimnaziu și liceu în comunități din județele cu un nivel redus al implicării civice a societății civile. Detalii despre proiect
Despre organizațiile partenere
Centrul Român de Politici Europene (CRPE) este unul din cele mai vechi think tank-uri din România, specializat în afaceri europene, cu peste 10 ani de experiență în proiecte europene și regionale, în domeniul politicilor publice și administrației publice locale, tineret și activism civic, justiție, stat de drept și afaceri europene.
CRPE a implementat proiecte în calitate de coordonator în România, PaE și Balcanii de Vest și a lucrat cu parteneri din majoritatea țărilor UE.
Asociația Digital Bridge derulează activități în domeniul comunicării publice, gestionând publicația EURACTIV.ro, parte din rețeaua pan-europeană EURACTIV, cu sediul central la Bruxelles. Are experiență de peste 15 ani în comunicare, derulând o serie de proiecte destinate combaterii dezinformării, perpetuării valorilor europene, creșterii rezilienței la informațiile false vehiculate în spațiul public.
Despre Programul Active Citizens Fund România
Secțiune realizată cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.
Proiect derulat de:
Comentarii