Elevii au participat la campionatul reciclării „Nimic nu se pierde, totul se transformă", care i-a învățat pe elevi să transforme dozele, sticlele și pet-urile în adevărate opere de artă (lucrările sunt expuse în școală).

Elevii de la Colegiul Tehnic "G-ral David Praporgescu", din Turnu Măgurele, au participat în februarie la atelierele de educație civică și media derulate în cadrul proiectului „Școli implicate în comunitate - educație civică pentru elevi prin animație, ateliere și campanii locale" și au povestit despre ei, despre orașul lor și despre lucrurile pe care le-ar putea schimba ca acesta să devină un loc mai bun.

Acțiune civică:  Elevii din Turnu Măgurele au vrut să facă diferența în Campionatul reciclării

„MAKE A DIFFERENCE”, acțiune civică din cadrul proiectului Școli implicate în comunitate

Scopul și obiectivele acțiunii civice: creșterea vizibilității activităților civice în cadrul liceului și în comunitate, educația urbană, formarea unui comportament ecologic corect

Nevoia în comunitate: promovarea voluntariatului și implicarea civică sunt foarte importante atât pentru elevii noștri, cât și pentru comunitate deoarece oferă modele, dezvoltă și mențin spiritul civic. Potențiali beneficiari: elevii liceului l Tehnologic „General David Praporgescu’’ cadre didactice, personal auxiliar, membrii întregii comunități.

Activități:

Lecția de reducere și reutilizare

-participarea le webinarii și desfășurarea unei lecții demonstrative cu titlul Lecția de reducere și reutilizare

-campanii de informare în ceea ce privește reciclarea responsabilă a deșeurilor -activități de ecologizare și reciclarea acestora în cadrul proiectului

Campionatul reciclării -atelier de lucru „Nimic nu se pierde, totul se transformă", coordonat de doamna Călin Marinela, care i-a învățat pe elevi să transforme dozele, sticlele și pet-urile în adevărate opere de artă (lucrările sunt expuse în școală).

Rezultate: Elevii au participat la crearea și implementarea unor activități comune care le-au dezvoltat spiritul de echipă, au învățat să fie mai responsabili, au oferit exemple membrilor comunității, au învățat lucruri noi despre reciclare și nu în ultimul rând s-au simțit încrezători și mulțumiți că au putut face diferența. 

Liceenii de la „Ion Heliade Rădulescu", extrem de activi în atelierele de educație civică și media

Mai mult pe EurActiv »