PROIECTReacții de la atelierul de educație civică și media de la Turnu Măgurele
Elevii își doresc să interacționeze cu profesioniști în domeniul jurnalismului, ai comunicării, ai activismului civic.
Maratonul atelierelor de educație civică și media a ajuns la Colegiul Tehnic "G-ral David Praporgescu", din Turnu-Măgurele, unde s-a discutat despre ce înseamnă o comunitate, cum pot cetățenii să se implice în deciziile locale, naționale sau europene sau despre cum să recunoască știrile false și cum să se informeze corect.
Gigi Florica Coman, director la Colegiul Tehnic "G-ral David Praporgescu", Turnu Măgurele:
„A fost o activitate extraordinar de frumoasă, de interesantă și de utilă și vă felicit pe dumneavoastră, dar și pe copiii noștri care s-au implicat și au încercat să joace rolurile pe care li le-ați dat, lucru care, zic eu, îi va ajuta pe viitor. Copiii noștri au nevoie de modele și de toate sfaturile pentru a-i face oameni de nădejde.”
Mihaela Matreșu Binjung, profesoară de limba și literatura română la Colegiul Tehnic "G-ral David Praporgescu", Turnu Măgurele: „Astăzi am avut frumoasa oportunitate de a participa la acest atelier de educație civică și educație media, considerăm că elevii au fost plăcut impresionați de tot ceea ce ați desfășurat aici. Am avut lângă noi jurnaliști, deci au avut ocazia să vadă, față în față, cum arată un jurnalist, cum se exprimă, nu doar la TV.”
În martie 2023 Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE), în parteneriat cu Asociația Digital Bridge (ADB), au lansat proiectul „Școli implicate în comunitate - educație civică pentru elevi prin animație, ateliere și campanii locale", care urmărește pe de o parte să crească implicarea civică a tinerelor generații, iar pe de altă parte să ajungă în orașe ori școli din mediul rural unde participarea la viața comunității este redusă.
Pentru a veni în sprijinul acestora, CRPE și Asociația Digital Bridge propun un program de dezvoltare de instrumente interactive de predare a drepturilor civice și sprijin pentru derularea efectiva a unor acțiuni civice în 20 de școli din mediul rural și urbanul mic, pentru elevi de gimnaziu și liceu în comunități din județele cu un nivel redus al implicării civice a societății civile. Detalii despre proiect
Despre organizațiile partenere
Centrul Român de Politici Europene (CRPE) este unul din cele mai vechi think tank-uri din România, specializat în afaceri europene, cu peste 10 ani de experiență în proiecte europene și regionale, în domeniul politicilor publice și administrației publice locale, tineret și activism civic, justiție, stat de drept și afaceri europene.
CRPE a implementat proiecte în calitate de coordonator în România, PaE și Balcanii de Vest și a lucrat cu parteneri din majoritatea țărilor UE.
Asociația Digital Bridge derulează activități în domeniul comunicării publice, gestionând publicația EURACTIV.ro, parte din rețeaua pan-europeană EURACTIV, cu sediul central la Bruxelles. Are experiență de peste 15 ani în comunicare, derulând o serie de proiecte destinate combaterii dezinformării, perpetuării valorilor europene, creșterii rezilienței la informațiile false vehiculate în spațiul public.
Despre Programul Active Citizens Fund România
Secțiune realizată cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.
Proiect derulat de:
Comentarii