În contextul suspendării cursurilor școlare, profesorii și părinții care caută instrumente de educație la distanță au acces la o serie de materiale gratuite, validate educațional, prin Platforma de Învățare și Testare online Digitaliada.

Cum poate fi utilizată Platforma de învățare și testare online Digitaliada - ghid practic

Dacă sunteți profesor, puteți consulta ghidurile de utilizare online, pentru a lucra prin platforma de Învățare și testare online, unde:

  • Puteți ține legătura atât cu elevii cât și cu părinții lor, puteți crea și trimite teste sau teme online către elevi.
  • Pentru matematică există deja pe platforma peste 200 de probleme demonstrate în aplicația GeoGebra, 84 de lecții și peste 1.000 de exerciții disponibile, pe diferite grade de dificultate, pe care elevii le pot utiliza pentru consolidarea și recapitularea cunoștințelor.
  • Dacă aveți de gestionat o singură clasă, este recomandat să creați un cont de Profesor și apoi să creați o clasă prin contul dumneavoastră și să adăugați elevii.
  • Dacă aveți de gestionat mai multe clase, este recomandat să creați un cont de Școală, prin intermediul căruia veți crea mai multe clase și veți adăuga elevii în platformă.

Dacă sunteți părinte sau profesor, pe platforma națională Digitaliada puteți folosi peste 1.000 de resurse educaționale deschise, create pentru dezvoltarea și evaluarea competențelor elevilor pentru învățământul gimnazial și primar:

  • peste 500 de teste și evaluări semestriale în format digital, dezvoltate cu ajutorul aplicațiilor Kahoot!, Quizizz și Socrative
  • peste 200 de probleme de matematică pentru ciclul gimnazial, demonstrate cu ajutorul aplicației GeoGebra
  • 25 de tutoriale video pentru predarea matematicii
  • peste 500 de resurse digitale pentru învățământul primar si gimnazial, înscrise de profesori din toata țara în concursul #Digitaliada.
  • Resursele educaționale deschise pot fi accesate în mod gratuit și pot fi filtrare pe categorii de interes după disciplină, clasă, tipul de lecție și gradul de dificultate dorit.

    Digitaliada este un proiect național de susținere a educației digitale la clasele gimnaziale, dezvoltat de Fundația Orange.

    BACKGROUND Ce înseamnă Digitaliada

    • Programul are două componente: platforma Digitaliada.ro - un hub de resurse educaționale digitale și Digitaliada în școli gimnaziale din sate
    • Digitaliada a fost lansată printr-un proiect pilot, derulat între 2016-2017
    • A doua ediție s-a desfășurat în anul școlar 2017-2018, iar cea de-a treia ediție în perioada 2018-2019
    • Programul continuă în anul școlar 2019-2020 cu ediția a IV-a
    • Digitaliada încurajează folosirea conținutului digital educativ la clasă a metodelor de lucru alternative pentru a crește performanțele școlare ale elevilor și integrarea lor
    • Programul Digitaliada se desfășoară cu avizul Ministerului Educației
    • 2 milioane de euro investiți în cele patru ediții ale programului de către Fundația Orange.
    Structura platformei de Învățare și testare online Digitaliada 

    Secțiunea Învățare și testare online este structurată pe patru niveluri de acces, fiind dedicată atât directorilor, cadrelor didactice din toată țara, indiferent de materia predată, cât și părinților și elevilor.

    În această secțiune:

    • Directorii au posibilitatea să înscrie toate cadrele didactice din școala lor, părinți și elevi și să comunice cu aceștia printr-un sistem de notificare online. De asemenea, directorii pot identifica în timp real situația de la nivelul școlii: teste, rezultate, activități. Detalii în Ghidul de utilizare pentru Cont Director Școală;
    • Profesorii de învățământ primar sau gimnazial, de orice materie, pot crea teste personalizate pentru clasele lor și da teme pentru acasă. De asemenea, ei pot monitoriza progresul fiecărui elev pe semestru/an școlar. Profesorii de matematică beneficiază atât de o parte teoretică (pentru fiecare lecție în parte și pentru fiecare an școlar gimnazial), cât și de o parte practică de exerciții, pe diferite grade de dificultate, pe care le pot utiliza pentru consolidarea și recapitularea cunoștințelor elevilor. Detalii în Ghidul de utilizare pentru Cont Profesor;

    Accesul pe această secțiune se face prin crearea unui cont de utilizator. 

    Conturile individuale care se pot crea în secțiune sunt: Cont Școală, Cont Profesor și Cont Elev.

    Contul Părinte poate fi creat doar de către directori sau de către profesori, prin intermediul Contului de Școală sau Contului de Profesor.

    Coronavirus: Situația evoluției virusului în România

    Mai mult pe EurActiv »