Viorica Dăncilă mai speră la o minune pentru a rămâne la putere și, de ce nu, pentru a câștiga prezidențialele, Norica Nicolai se ceartă cu Klaus Iohannis, iar Marea Britanie a intrat din nou într-o criză provocată tot de politic.

Viorica Dăncilă n-a înțeles că și ea, și PSD-ul se află pe marginea prăpastiei. ALDE i-a părăsit, parlamentarii încep să migreze masiv la partidul lui Victor Ponta, liderii apropiați cândva de ea încep, de asemenea, să facă negocieri pe la spate, Iohannis a blocat remanierea, iar curând urmează ca Guvernul să vadă dacă mai primește sau nu votul de încredere al Parlamentului. Potrivit aritmeticii, puterea duce lipsă de câteva zeci de voturi pentru ca Executivul să fie reconfirmat, dar Dăncilă spune că și cu vot de încredere, și fără, ea nu demisionează.

Obișnuită de partid să se plimbe cu elicopterul, în timp ce autostrăzile promise și de ea, și de alții se află încă la stadiul de desene uitate în niște sertare, Viorica Dăncilă i-a răspuns unui cetățean indignat care a întrebat-o cu ce a venit de București la Brașov așa: "Dar de ce vă interesează?”.

Norica Nicolai, mai nou coordonatoare a campaniei lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale, spune că președintele Iohnnis se consideră Moise și tranformă România "într-un soi de imensă clinică de psihiatrie care trebuie să devină normală, dar numai sub oblăduirea domniei sale.

Într-un interviu pentru EurActiv România, ambasadoarea Luminița Odobescu povestește ce a însemnat Președinția României la Consiliul Uniunii Europene. Pe scurt - peste 2.000 de reuniuni ale grupurilor de lucru, 58 de consilii ministeriale și 59 de reuniuni ale ambasadorilor, peste 120 de evenimente tematice, cele mai multe în marja reuniunilor formale ale consiliilor ministeriale, dar și 90 de dosare legislative încheiate în mai puțin de 100 de zile.

Marea Britanie se află din nou într-o criză, de data aceasta ca urmare a deciziei premierului Boris Johnson de a suspenda Parlamentul. Proteste, demisii și o petiție cu peste un milion de semnături sunt reacțiile pe care Johnson le-a stârnit în 24 de ore.

Tigrul Europei - cum îi plăcea unui lider politic din România să spună înainte de a intra la închisoare - rămâne fără pui. Ritmul românilor care pleacă în străinătate s-a accelelerat puternic, astfel că, în 2018, au emigrat 240.000 de conaționali.

Recomandare de lectură: TheGuardian - Despre rolul jucat de genetică în homosexualitate.