Guvernul Orban mai așteaptă o săptămână să fie votat de Parlament, după ce PSD și-a impus propriul calendar, Viorica Dăncilă aruncă bani spre PNDL din fondul de rezervă al statului, iar ambasadorii țărilor UE au acceptat o amânare a Brexit.

Ludovic Orban a mers în Parlament cu propunerea ca miniștrii să fie audiați în Comisiile de specialitate într-o zi, iar în cealaltă să aibă loc votul pentru Cabinetul său. PSD s-a opus, așa că noul Executiv mai așteaptă o săptămână pentru a primi votul parlamentarilor.

Guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă au trecut prin procedurile parlamentare în cel mult două zile, în condițiile în care numărau 26 de membri. Pentru Guvernul PNL, care va avea doar 16 ministere, social-democrații au decis că trebuie o săptămână pentru a termina aceleași proceduri. Teodor Meleșcanu explică decizia: Ziua Morților și comemorarea tragediei din Clubul Colectiv sunt evenimente care trebuie respectate.

Pe ultima sută de metri, Guvernul condus încă de Viorica Dăncilă a dat drumul la 400 milioane de lei din Fondul de rezervă pentru a-i da primarilor cu restanțe la PNDL. Mai mult, același Executiv demis promite că va încerca să mai aloce în același scop alte 600 de milioane de lei într-o ședință ulterioară.

Povestea primului meci dintre Simona Halep și Bianca Andreescu.

Patronul Realitatea TV, Cozmin Gușă, s-a reînscris în PSD după 16 ani, pentru că, spune el, PSD este "singurul partid de stânga de tip nesecuristic".

Ambasadorii celor 27 de state membre UE au acceptat luni o amânare a Brexit până la sfârșitul lunii ianuarie 2020.

MAE a început expedierea materialelor necesare votării în străinătate la alegerile pentru Președintele României din anul 2019. De reamintit faptul că la alegerile din luna noiembrie au fost înființate în Diaspora 835 de secții de votare.

Comisia Europeană a aprobat modificarea Programului Interreg V-A România-Ungaria, după ce Autoritatea de Management a Programului a propus o a doua modificare a documentului de program, în scopul realocării de fonduri.

Recomandare de lectură: BBC.com - Cum l-au încolțit Statele Unite pe liderul ISIS.