Opoziția luptă să scape de Liviu Dragnea din fruntea Parlamentului, Puterea apelează la teorii conspirative pentru a justifica atacurile împotriva sa, în timp ce UE când ne ceartă, când ne laudă.

Opoziția pare că s-a trezit. Pare, dar încă doarme. PNL, alături de USR, PMP și Pro România-Ponta, a făcut un prim pas pentru a scăpa de Dragnea de la șefia Camerei Deputaților și de Iordache din funcția de vicepreședinte. Se pare că opoziției i-a dat în nas mirosul de sânge după ce Coaliția PSD-ALDE și-a pierdut majoritatea în Cameră. 

Liviu Dragnea, direct vizat de acțiunea opoziției, și-a scos nasul abia spre seară, când, evident, a dat vina pe Iohannis și pe DNA pentru "puciul" creat în plenul Camerei Deputaților. Ca să-i dea apă la moară șefului PSD, Iohannis a comentat acțiunea și a spus că ea merită încercată din nou.

Plecată la Bruxelles cu problemele ei, premierul Dăncilă nu și-a dat încă cu părerea despre ce a pus la cale opoziția, dar a susținut o conferință de presă cu Jean-Claude Juncker în care s-au periat reciproc de ziceai că România este modelul Uniunii Europene în materie de orice, iar Uniunea Europeană este cea mai bună prietenă a noastră. 

Corina Crețu ba ceartă România, ba o laudă, ba nici ea nu știe ce vrea, la nici 48 de ore, a luat-o de mână pe Dăncilă și s-a arătat bucuroasă că politica de coeziune e o prioritate pentru Președinția română a Consiliului UE.

Proiectul amnistiei și grațierii este fluturat de unii, dorit de alții, urmând să fie și adoptat, și asumat. Liviu Dragnea a evitat a mia oară să spună "Da, vreau amnistie și grațiere", dar a spus că actul ar trebui propus și asumat de Ministerul pentru Relația cu Parlamentul.

Participanții la workshopu-ul Finanțări europene@Agricultură high-tech au avut ocazia să descopere noutățile din domeniul Politicii Agricole Comune post-Brexit. #AGRI

Recomandare de lectură: Că tot e Moș Nicolae, NY Times ne explică dacă ar trebui să dăruim cuiva un telefon.