PSD vrea blocarea referendumului pe justiție, Viorica Dăncilă zice că a repus România pe harta lumii, Florin Iordache mai distruge și el ce poate din legile țării, iar Theresa May e gata să demisioneze, dar cu o condiție.

Conform unei senatoare USR, social-democrații pregătesc un joc murdar menit să împiedice atingerea pragului de 30% la referendumul pentru justiție. Se pare că hoția și prostia au ajuns să fie puse în practică prin Ordonanțe de urgență, iar trendul a prins contur odată cu sosirea PSD-ALDE la guvernare. Concret, senatoarea USR spune că Guvernul va adopta o OUG pentru ca secțiile de vot la europarlamentare să nu fie în același loc cu cele pentru referendum.

Viorica Dăncilă a început să devină din ce în ce mai tupeistă și, după ce a creat probleme în relațiile României cu statele arabe, aceasta susține că a repus România pe harta lumii și nu crede că e vina ei că și-a anulat vizita în țara noastră regele Iordaniei. Nici liderul Grupului S&D nu vede cu ochi buni mutarea ambasadei la Ierusalim, dar Viorica Dăncilă ne-a obișnuit cu faptul că nu face ceea ce este corect, ci ceea ce-i dictează o anumită persoană.

Votul pe cele trei directive din Pachetul Mobilitate va fi amânat pentru 1 aprilie, iar cele trei rapoarte vor fi retrimise la Comisia pentru Transport și Turism (TRAN), în timp ce eurodeputații au decis interzicerea produselor din plastic de unică folosință. #PE

Florin "Altă întrebare" Iordache a mai găsit ceva de modificat în legislație, astfel că proiectul său care restrânge termenul de atacare la CCR a Hotărârilor Parlamentului a fost adoptat fără probleme de Camera Deputaților.

Opoziția simte vulnerabilitatea lui Tudorel Toader și faptul că PSD nu-l mai vrea la minister, astfel că a depus o nouă moțiune simplă împotriva acestuia. Greu de crezut că Toader va fi demis printr-o moțiune a opoziției, atâta timp cât cel care poate scăpa de el oricând este Liviu Dragnea, care n-are nevoie de votul Camerei sau Senatului pentru asta.

Theresa May își pune demisia pe masă în schimbul susținerii acordului cu UE, dar un nou vot e incert. Parlamentarii britanici au respins toate cele opt propuneri alternative privind Brexit.

Recomandare de lectură: IFScience - Hawaii vrea să scape definitiv de problema fumatului printr-o metodă foarte ingenioasă.