Parchetul General a deschis un dosar în legătură cu prezidențialele din 2009, blocând astfel ancheta Parlamentului. Liviu Dragnea rămâne condamnat în dosarul ”Referendumul”, în timp ce Ghiță s-a mai trezit cu un mandat de arestare pe numele lui.

Săptămâna a început cât se poate de prost pentru președintele PSD. PICCJ a spulberat speranțele liderului Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și ale altor parlamentari de a ancheta alegerile prezidențiale din 2009. 

Altădată adversari politici, Traian Băsescu și Victor Ponta se regăsesc acum din ce în ce mai des în aceeași tabără: ei văd în demers o manevră a Parchetului de a împiedica Legislativul să ancheteze. De parcă asta ar intra în atribuțiile lui.

Liviu Dragnea a pierdut și contestaţia la executare depusă împotriva condamnării la doi ani închisoare cu suspendare primite în dosarul "Referendumul". Instanța a apreciat că sesizarea lui Dragnea a fost nefondată, decizia fiind definitivă.

Aflat în arest la Belgrad, Sebastian Ghiță a primit și el o veste proastă: DNA a cerut un al treilea mandat de arestare pentru fostul deputat PSD. Noul mandat a fost cerut în dosarul în care Sebastian Ghiţă este judecat pentru că l-ar fi mituit pe Iulian Bădescu, fost primar al municipiului Ploieşti.

Amintind de episodul Iliescu-Vadim, mai mulți politicieni francezi se raliază în spatele tânărului Emmanuel Macron pentru a bloca accesul la funcția de președinte al extremistei Marine Le Pen, care a pus gând rău UE.

Recomandarea de lectură a redacției: Mașinile zburătoare din Silicon Valley – New York Times