Președintele PNL, Ludovic Orban, e nemulțumit de faptul că PNNR nu a fost încă aprobat, în timp ce premierul Florin Cîțu spune că aceste comentarii seamănă mai mult cu retorica PSD.

Întrebat luni seara la Digi 24 cât de mulțumit este de activitatea Guvernului, Ludovic Orban a spus că ”e loc de mai bine întotdeauna”.

Întrebat ce îl nemulțumește în mod specific, liderul liberal a spus: ”Nu suntem printre primele 16 țări cărora li s-a aprobat PNRR-ul (Planul Național de Redresare și Reziliență) și aici readuc aminte că noi (Cabinetul condus de Ludovic Orban - n.r.) am elaborat un PNRR pe care deja îl și transmisesem spre negocieri informale la nivelul Comisiei Europene, care a fost schimbat fundamental, și iată că nu suntem în primele 16 țări cărora li s-a aprobat PNRR-ul și care deja au trageri (din fondurile europene - n.r.)”.

Liderul PNL a mai spus că și absorbția fondurilor europene a scăzut, în acest an, față de perioada în care el era prim-ministru.

Ludovic Orban nu e mulțumit nici de campania de vaccinare, apreciind că ”se putea mult mai bine, în mod evident”. 

Rugat marți să comenteze declarațiile președintelui PNL, premierul Florin Cîțu a declarat că ”pare mai mult o declarație a PSD”.

În pofida insistenței jurnaliștilor, el a refuzat să comenteze declarațiile, susținând că nu le-a văzut, ”dar e mai mult o retorică a PSD”.

Întrebat la finalul ședinței cum comentează declarațiile premierului, Ludovic Orban a refuzat să răspundă, afirmând că pentru români este mai importantă rectificarea bugetară.