Partidul anti-imigratie PVV al lui Geert Wilders a lansat un siteanti-imigranti. Pozitia radicala a site-ului: "est-europenii sunt infractori", "ti-ai pierdut jobul in fata unui roman/polonez?" etc Vezi in text despre ce site este vorba si ce reactie a avut ministerul roman.

Foto: Site-ul lansat de radicalii din PVV (condus de Geert Eilders)
https://www.meldpuntmiddenenoosteuropeanen.nl

Pozitia olandezilor din partidul PVV este stiuta ca fiind radicala. De data aceasta, site-ul publica o serie de capturi din presa olandeza despre infractiunile comise de est-europeni: "Oost-Europeanen in Nederland steeds crimineler" (Est-europenii sunt infractori"), "Polen, Bulgaren en Roemenen stijgen in misdaadcijfers"(Polonezii, bulgarii si romanii fac sa creasca infractionalitatea") sunt titluri ale articolelor publicate de presa ultimelor luni, in Olanda. Site-ul ii invita cetatenii olandezi sa posteze situatii in care s-au simtit deranjati de imigrantii din tarile mai nou membre ale Uniunii Europene (Polonia, care a aderat in 204, respectiv Romania si Bulgaria, devenite membre UE in 2007.)

Site-ul https://www.meldpuntmiddenenoosteuropeanen.nl a starnit o serie de reactii, atat la nivelul publicului, cat si al diplomatiei. Subiecte in care est-europenii sunt vazuti ca fiind sursa de infractiune in Olanda au aparut si in alte ocazii in mass-media olandeza, dovada este si filmul de mai jos.Punctul de vedere al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), 8 februarie 2012

"Ministerul Afacerilor Externe a transmis deja instructiuni Ambasadei Romaniei la Haga in vederea efectuarii unor demersuri ferme pe langa autoritatile olandeze pentru a exprima dezacordul puternic cu privire la lansarea de catre partidul PVV din Olanda a unei pagini Internet, avand caracter discriminatoriu la adresa lucratorilor din Europa Centrala si de Est, inclusiv romani. Acest demers include si solicitarea ca autoritatile olandeze sa adopte masuri in consecinta, avand in vedere caracterul vadit discriminatoriu, care incalca normele europene in vigoare."