În spatele atacurilor armate de miercuri seara din orașul german Hanau a existat un motiv xenofob, afirmă ministrul de interne al landului Hessa, Peter Beuth.

Update Un român se află printre victime. 

Cu privire la informațiile vehiculate în presă referitoare la existența unui cetățean român printre victimele atacului armat din Hanau, MAE precizează că, în conformitate cu informațiile transmise de autoritățile germane, până la acest moment au fost identificate 6 victime din cele 9, nefiind confirmat niciun cetățean român.

***

Printre victime s-ar afla și un român, potrivit Die Zeit.

***

Atacurile s-au soldat cu nouă morți și mai mulți răniți, ele fiind anchetate ca acțiuni teroriste.

O scrisoare-confesiune și o înregistrare video au fost găsite în apartamentul în care polițiștii l-au descoperit mort pe presupusul autor al atacurilor, alături de o altă persoană decedată, care a fost identificată ulterior ca mama acestuia, de 72 de ani. 

În scrisoare, autorul atacurilor își exprimă opiniile de extremă dreaptă, iar în înregistrarea video revendică atacurile. 

Printre persoanele care și-au pierdut viața se numără și cetățeni turci.

"Rasismusul e otravă, ura e otravă", a reacționat cancelarul Angela Merkel.

Aflată la Paris, și Annegret Kramp-Karrenbauer, ministru al apărării, a condamnat "otrava" rasismului care "se infiltrează tot mai puternic în societatea noastră și, în cele din urmă, poate duce la astfel de fapte".  

Ministrul german de externe, Heiko Maas, a declarat că extremiștilor de dreapta trebuie să li se arate că "aceasta nu e țara lor, aceasta e țara noastră".