Președintele american afirmă că plata presupuselor amante nu a fost ilegală, nefiind bani din fondurile de campanie, ci din contul său. Pe de altă parte, Trump spune că el a aflat abia după ce Cohen a dat banii celor două femei.

Într-un interviu acordat postului de televiziune Fox, președintele Donald Trump a afirmat că sumele plătite de fostul său avocat Michael Cohen pentru a cumpăra tăcerea a două presupuse amante în timpul campaniei electorale din 2016 nu reprezintă o infracțiune la legile electorale. El a explicat că  fondurile nu proveneau de la echipa sa de campanie, ci din contul său. Cu toate acestea, Trump afirmă că a aflat mai târziu că aceste femei au fost plătite.

Declarațiile lui Trump vin după ce, marți, fostul său avocat Michael Cohen a pledat vinovat pentru încălcarea legislației privind finanțarea campaniilor electorale, deoarece le-a plătit pe Stormy Daniels, o actriță porno, și pe Karen McDougal, fost fotomodel Playboy, pentru a nu vorbi cu presa despre presupusele relații cu candidatul republican chiar înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie 2016. 

Afirmațiile președintelui contrazic o declarație făcută de Cohen sub jurământ. Fostul avocat a declarat că președintele i-a spus să facă plățile către cele două femei.