Un atac sinucigaș s-a produs sâmbătă în Istanbul, provocând moartea a cel puțin două persoane și rănirea altor șapte, relatează CNN Turk, preluat de Reuters.

UPDATE

Bilanțul atacului a crescut la patru morți și 36 de răniți, dintre care 12 turiști. Șapte răniți sunt într-o condiție critică, iar patru au fost operați. 

Purtătorul de cuvânt al MAE israelian Emmanuel Nachshon a declarat că printre răniți se află cetățeni israelieni. 

+++

UPDATE

Potrivit CNN, ar fi vorba de patru morți și 20 de răniți.  

+++

Atacul a avut loc în centrul orașului, într-o zonă turistică și comercială, la doar câteva sute de metri de locul unde sunt parcate mașinile poliției.

Unul dintre morți ar fi atentatorul. 

Joi, Germania și-a închis Ambasada de la Ankara, precum și Consulatul General și Școala Germană din Istanbul, în urma unor informații privind un posibil atac iminent, a anunțat Ministerul de Externe de la Berlin.

Luna aceasta, 37 de persoane au murit într-un atentat cu mașină capcană în Ankara, iar în februarie alte 29 de persoane și-au pierdut viața într-un atentat în capitala turcă.

O grupare kurdă a revendicat ambele atentate. 

În ianuarie, mai mulți turiști, majoritatea germani, au fost uciși în centrul orașului Istanbul, atacul fiind, potrivit autorităților, opera grupării jihadistate Statul Islamic.