Epidemia de coronavirus care a afectat și țara noastră continuă să rămână în topul subiectelor în presă. Pe acest fond, mai multe publicații din România vorbesc despre ”medicamentul banal care trateaza coronavirusul”, notează Mediastandard.ro.

În articolele cu pricina, site-urile de știri vorbesc despre așa-zisul tratament descoperit de experții chinezi, banala vitamina C. RomaniaTV.net spune, de exemplu, că ”noul tip de coronavirus poate fi tratat cu o cantitate mare de vitamina C”. Totuși, sursa citată susține că ”efectele sunt de zece ori mai puternice” dacă banala vitamină este administrată intravenos, și nu pe cale orală.

Aceeași știre se regăsește și pe Stiritv.ro, preluată de pe site-ul Antenei 1. În articolul ”Medicamentul banal care tratează coronavirusul. Toată lumea îl ia deja!”, sunt specificate și presupusele recomandări ale Shanghaiului de administrare a Vitaminei C: ”Experții din China precizează că doza recomandată variază în funcție de gradul de severitate și complicații, de la 50 la 200 miligrame per greutatea corporală, pe zi. Dozele sunt între 4.000 și 16.000 mg pentru un adult, administrate intravenos”.

Acestea sunt doar două exemple. În realitate, un search pe Google arată că mult mai multe publicații online din România au scris despre tratamentul ”propus de Guvernul de la Shanghai” cu vitamina C pentru tratarea coronavirus.

Citește continuarea pe Mediastandard.ro.