Premierul Viorica Dăncilă, aflată într-o vizită la Bacău, a declarat luni că Pilonul II de pensii nu va fi desființat.

”Ceea ce pot să vă spun cu certitudine este faptul că nu vom desființa Pilonul II de pensii, dar nu exclud faptul că vom încerca să găsim soluții pentru Pilonul I. Nu am date referitoare la Pilonul II în acest moment, dar se va face o analiză la Ministerul Muncii și vom vedea. Încă o dată vă spun clar că Pilonul II de pensii nu se va desființa", a declarat premierul.

Viorica Dăncilă a făcut și de data aceasta o gafă: în loc să spună că nu este de acord cu propunerea Comisiei de Prognoză, a susținut că nu este de acord cu existența Comisiei de Prognoză: 

”A fost o propunere a Comisiei Naționale de Prognoză, o comisie pe care noi nu o agreăm și nu am agreat-o și acest lucru este demonstrat și prin faptul că nu a fost o hotărâre de guvern care să facă referire la acest aspect. Cu siguranță acea hotărâre nu va fi agreată de Guvernul României”.

Și liderul PSD, Liviu Dragnea, a dat asigurări că nu există nicio intenție privind desființarea Pilonului II de pensii, dar a recunoscut ar putea exista o suspendare temporară a contribuțiilor, dacă analiza care se efectuează va arăta necesitatea.

N-a fost însă singura gafă a premierului în conferința de presă de la Bacău, unde se află împreună cu comisarul european Corina Crețu.

Întrebată dacă își va da demisia, Viorica Dăncilă a răspuns ferm: ”Exclus. Sunt susținută de coaliția majoritară, este exclus ca să-mi dau demisia. Dimpotrivă, știți cum se spune în România, ceea ce nu te ucide te face mai putenic. Consider că pot să duc guvernarea până în anul 2020”.

Întrebată cum suportă să fie "ciuca bătăilor în țară", Dăncilă l-a îndemnat să facă un "exercițiu de imagine" și să se pună în locul său: 

"Cum suport? Nu este ușor. Faceți un exercițiu de imagine si vă puneti un pic în locul meu și vezi atâtea jigniri, atâta ură și atâtea lucruri urâte. Dar ce să fac, să fac un pas înapoi? Am o responsabilitate față de România și față de români".