Într-un interviu acordat HotNews.ro, copreședintele AUR George Simion a precizat că, din punct de vedere doctrinar, AUR e cel mai apropiat de Lege și Justiție din Polonia, apoi de Fidesz și de Fratelli d'Italia.

”Doctrinar, suntem cel mai apropiați de Lege și Justiție din Polonia, după care Fidesz, Fratelli d'Italia ... De doamna Le Pen ne separă unele viziuni cu privire la alianțele internaționale și felul în care privim Rusia”, a declarat George Simion pentru HotNews.ro.

Despre Viktor Orban și Fidesz, Simion spune că ”în foarte multe privințe au o atitudine corectă și văd realitatea dimprejur cum trebuie”.

Întrebat cât de radical este, George Simion a spus că ”pe o scară de la 1 la 10 insuficient față de cum ar trebui”, deoarece de la Iliescu încoace ne conduc politicieni care promovează agende străine de interesul poporului român”.

”Am văzut în Ucraina politicieni aruncați la tomberon, dacă fac lucrul ăsta în România o să fiu blamat”, a declarat copreședintele AUR.

Întrebat dacă ar arunca vreun politician în tomberon, Simion a replicat: ”Ar merita mulți”.

Cu toate acestea, el spune că membrii AUR nu sunt extremiști.

Deși este pentru menținerea României în UE, Simion vorbește de ”dictate de la Bruxelles”, așa cum altădată veneau de la Moscova.

Rugat să dea exemple, el s-a referit la ”presiunile” asupra polonezilor și ungurilor pentru că nu fac pe plac birocraților de la Bruxelles cu privire la educația sexuală în școlile primare.

Realitatea este însă cu totul diferită, față de ce susține Simion. UE nu are competențe în materie de educație, iar divergențele dintre Bruxelles și cele două țări se referă la modul în care Lege și Justiție în Polonia și Fidesz în Ungaria tratează statul de drept, independența justiției și a mass-media.

El a mai vorbit și de neomarxismul cultural de la Bruxelles, dar și de multiculturalismul din Transilvania, care e ”neomarxism mascat”.

Co-liderul AUR afirmă că în toate instituțiile de cultură din Cluj, românii - de genul lui Ioan Aurel Pop - nu mai sunt primiți, deoarece UDMR face agenda acestor instituții de cultură.