PNL își alege sâmbătă președintele, într-un eveniment care s-ar dori „un festival al bunului simț”, după cum pretinde prim-vicepreședintele partidului, Rareș Bogdan. În realitate, 5.000 de oameni se înghesuie la intrarea în Romexpo, în fum de mici.

„Congresul va fi organizat impecabil”, a clamat premierul Florin Cîțu, când a ajuns la Romexpo, complexul expozițional din București în care se organizează congresul PNL, cu 5.000 de membri adunați în aceeași clădire deși Capitala a intrat în scenariul roșu.

Deși PNL și premierul au promis că accesul în sală va avea loc doar cu certificat verde, la intrare nu se face nicio verificare.

Mai mult, delegații la congres se înghesuie să intre pe ușile complexului expozițional, în condițiile în care unii nici măcar nu poartă mască.

În fața Romexpo, Declic a amplasat un ciolan de 2 metri pentru a protesta împotriva faptului că liderii liberali au ignorat promisiunile din programul de guvernare în timp ce au purtat bătălia pentru șefia PNL.

De cealaltă parte a gardului, delegații sunt învăluiți într-un nor de fum de la grătarele amplasate în complexul Romexpo.

Așadar, un congres purtat între ciolan și mici, la care membrii PNL au de ales între Florin Cîțu și Ludovic Orban.

La congres este așteptat chiar și președintele Klaus Iohannis, pentru care se pregătește covorul roș..., pardon, albastru.