Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, a declarat că demisia șefei DIICOT reprezintă ”un moment delicat”, dar a precizat că a avut și are o relație de ”încredere reciprocă” cu Giorgiana Hosu.

”În relația cu doamna Hosu a existat o încredere reciprocă, există în continuare. A comunicat bine, comunică. La DIICOT, situația este stabilă. Procurorii își continuă activitatea, sunt oameni maturi, profesioniști. Știu foarte bine că, indiferent de contextul instituțional, lucrările trebuie să continue și sunt încrezător că rezultatele vor continua”, a declarat vineri ministrul justiției, adăugând că e un ”moment delicat”, dar are foarte mare încredere în maturitatea procurorilor care compun parchetele din România.

Întrebat dacă există un calendar pentru procedura de selecție în nou șef al DIICOT, Cătălin Predoiu a declarat că e prematur acum, el fiind ”concentrat” să pună în dezbatere, săptămâna viitoare, proiectele Legilor Justiției.

Întrebat dacă la baza deciziei Giorgianei Hosu a stat și presiunea publică sau declarațiile președintelui Klaus Iohannis sau ale premierului Ludovic Orban, Predoiu a spus că aceasta a fost preocupată să nu pună ”la îndoială în niciun fel credibilitatea instituției”.

”Și cred că este o probă a faptului că are un caracter puternic și că, într-adevăr, a pus în centrul atenției și acțiunii sale, mai presus decât cariera sa, DIICOT, ceea ce este foarte important și cred că acest lucru trebuie subliniat”, a mai spus ministrul justiției.


Giorgiana Hosu a demisionat joi seara din funcția de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, după ce soțul său a fost condamnat, în primă instanță, într-un dosar de corupție.