Procurorii DNA au interceptat discuțiile dintre deputații Nicolae Păun și Mădălin Voicu în dosarul privind intervențiile la șefii ANAF. Pe lângă probe pentru dosar, procurorii au constat și un dispreț total față de etnia pe care o reprezintă.

Comisia jurudică a Camerei Deputaților a dat aviz favorabil cererilor DNA de încuviințare a arestării deputaților Nicolae Păun și Mădălin Voicu. Aceștia au fost interceptați, iar aceste discuții au apărut în spațiul public.

Una dintre interceptări privește discuția dintre deputatul Nicolae Păun și vicepreședintele ANAF, Mihai Gocancea Vătășoiu.

Gogancea-Vătășoiu Mihai: Vă salut, domnul deputat!

PĂUN NICOLAE:  Am onoarea, domnul președinte! Cu stimă și deosebit respect! Iertați-mă, mă puteți primi și pe mine mâine sau când credeți dumneavoastră?

Gogancea-Vătășoiu Mihai:  Categoric, da. Sigur da.. Mâine, dar cred că nu aceeași problemă, vorbim altceva...

PĂUN NICOLAE:  Ba da, aceeași problemă

Gogancea-Vătășoiu Mihai:  Aceeași problemă?

PĂUN NICOLAE:  Păi, nu, noi avem amendamentul formulat, dar am înțeles că s-a dar drumul de la teritoriu, au început deja să le dea drumul.

Gogancea-Vătășoiu Mihai:  Păi, ok, amendament...... Când facem corecția! Sunt colegii la cameră?Avem chestia aia cu venitul. CAS-ul de plătit pe veniturile... nevenituri, aia care...

PĂUN NICOLAE:  Da, da, da. Păi, aia... aia e discutată deja.

Gogancea-Vătășoiu Mihai:  Păi, da, da, nu, dar...

PĂUN NICOLAE:  Acuma, n-a băgat-o, e  la Comisie, n-a băgat pe ordinea de zi.

Gogancea-Vătășoiu Mihai:  Așa. Și de ce n-o bagă pe ordinea de zi?

PĂUN NICOLAE:  Păi, astăzi încercăm să vedem de ce nu se bagă pe ordinea de zi.

Gogancea-Vătășoiu Mihai: OK., vorbim săptămâna viitoare. Vorbesc și eu cu colegii, să-mi fac un inventar, dumneavoastră aveți... Sau vreți înainte de 1 mai să...?

PĂUN NICOLAE:  Nu, nu, nu, săptămâna viitoare.

Gogancea-Vătășoiu Mihai:  Oricum, mi-ați dat, nu, mi-ați tema, știu eu despre ce e vorba. Vreau să văd cât de mare-i dimensiunea crimei, că înțeleg că au plecat hârtiile și vă asaltează, vă reasaltează...

PĂUN NICOLAE:  Ne reasaltează, da, iar ne iau... Eu i-am calmat un pic, le-am spus, băi fraților, stați o secundă...

Gogancea-Vătășoiu Mihai: Păi, nu, arătați-le că e vorba de o rezolvare, doar atât că ea n-a fost pusă-n operă. Și dacă se încadrează în aia, aia e.

PĂUN NICOLAE:  Păi, nu, nu, se încadrează sigur toată lumea, numai că...

Gogancea-Vătășoiu Mihai:  Au o hârtie cu care ulterior apariției modificării, o să producem efectele.(…)

Conform actelor aflate la dosar, Nicolae Păun i-a contactat ulterior pe reprezentanții din teritoriu ai Partidei Romilor, cărora le-a solicitat să colecteze deciziile de impunere emise de către ANAF.

Da, șefu'.

PĂUN NICOLAE:  Cătălin, pe zona Moldovei...

R: Da….

PĂUN NICOLAE: Puneți coordonatorii, la Iași, știi pe cine, la Neamț, la Bacău, la Suceava, la Vaslui, că sun eu în celelalte zone, să ia legătura în teritoriu să vadă dacă cumva apar hârtii de la ANAF-uri. Băi frate, fără niciun comentariu, indiferent de situația în care apare, să ne dea hârtiile și le rezolvăm noi……..

R:  Am înțeles…

PĂUN NICOLAE: Să ne comunice hârtiile, ordinele de pe mail dacă apar, dacă nu le dă pe mail, le transmite poștal...

PĂUN NICOLAE:  Băi, cap ștrumf! Sună-ți liderii din teritoriu, atât Tulcea, cât și Constanța, mă refer la sucursale,  la orașe, la astea, dacă apar hârtii de la ANAF-uri... Ăștia se pare că au dat drumul iarăși necontrolat.................

Într-o altă discuție interceptată de procurori, Nicolae Păun îi cere lui Mădălin Voicu o intervenție la Ministerul de Finanțe. 

VOICU MĂDĂLIN ȘTEFAN: Da, cumetre………..

PĂUN NICOLAE: …….nu poți să suni la Finanțe acuma să mai mă primească, să mai stau o dată de vorbă cu el legat de-o treabă?.....

VOICU MĂDĂLIN ȘTEFAN: Băi, pot să-l sun. Să te programeze………

PĂUN NICOLAE: Ședința de Guvern e mâine, nu? ………..

VOICU MĂDĂLIN ȘTEFAN:  Da. Și e și plen mâine. îl sun de astăzi ca să te programeze pentru și te anunț, da?.....

PĂUN NICOLAE:  Îhâm... 5 minute.......

VOICU MĂDĂLIN ȘTEFAN:  Da, mă, înțeleg. Dacă poate să te primească azi, te sun imediat.

PĂUN NICOLAE:  Exact. Bun.

VOICU MĂDĂLIN ȘTEFAN: Bine. …….

După câteva minute, Mădălin Voicu l-a sunat pe Păun să-i spună că a rezolvat.

VOICU MĂDĂLIN ȘTEFAN: Ce telefon ai, f...-m-aș pe el!..

PĂUN NICOLAE: Da, da, da, te aud..

VOICU MĂDĂLIN ȘTEFAN: Deci du-te acuma, că te așteaptă.

PĂUN NICOLAE: Mă duc acuma.

VOICU MĂDĂLIN ȘTEFAN: Hai!

Apoi, Mădălin Voicu i-a trimis un sms lui Păun pentru a cere bani în avans :

„Poți s-o rogi pe dna.Florentina, sa-mi dea banii, maine, in avans? Am multe prbl.Te rog sa intelegi ! Multumesc….Poti sa vorbesti luni, cu Florentina, sa-mi avanseze banii, pe iunie? Multumesc.”

Procurorii spun că Mădălin Voicu încasa banii fără o bază legala, ci reprezintă doar remunerația pentru intervențiile deputatului Mădălin Voicu asupra unor diferiți demnitari și functionari publici.

Înterceptare DNA a convorbirii dintre Nicolae Păun și Florentina Rotariu

ROTARIU FLORENTINA: Da.

PĂUN NICOLAE: Deci eu sper că pe asta a lui Mădălin nu ai trecut-o.

ROTARIU FLORENTINA: Nu. Nu! Păi, nu știți că... De ce v-am întrebat azi?

PĂUN NICOLAE: Și oricum noi trebuie să ne reașezăm și cu salariile, și cu astea, și nu putem să mai oferim 4.000 de lei, că oricum nu se întâmplă nimic.

Contabilă :Știu. Păi, și așa am avut discuții cu el. Că inițial i-am spus să scrie măcar două-trei articole pe lună...

PĂUN NICOLAE: Nu mai, lasă, să ne lase în pace! Domnu', lăsați-ne, mergeți!contabilă :Mda. Oricum, stați așa, că contractul lui se și închide dacă nu mă înșel acum. Ar trebui să facem altul.

PĂUN NICOLAE: Nu, nu mai facem altul. S-a închis. Păi, trebuie să facem... Păi, nu mai putem să mai facem altul, pentru că nu se justifică ce faceți.

Contabilă : Deci Voicu Mădălin deja se... adică la 01.12 s-a închis. Mai are luna asta.

PĂUN NICOLAE: Păi, perfect. Luna asta, după care nu putem... dacă ... Nu știm, domnu', că avem alte treburi, o să vedem după congres... Nu, vedem la sfârșitul anului, nici nu-i pomenești de nimic, de niciun congres.Nu știu, vedem la sfârșitul anului.

PĂUN NICOLAE: ….Fir-ar ale dracului de proiecte, că v-am spus că astea o să ne... ne mănâncă capul proiectele astea! …. Că nici ei nu înțeleg și că erau ăștia îmbrăcați prin fuste pe acolo și întreba de antreprenoriat social. Și ea le-a zis, dom'le, da întrebați de antreprenoriat social pe ăștia? Păi, ăștia nu știu, se sperie dacă le spuneți asta…

PĂUN NICOLAE: Păi, dacă ăia nu știu să se iscălească...!....

Contabila: Nu știu să scrie….

PĂUN NICOLAE: Da, da. D'apăi să mai fie pe antreprenoriat social, Doamne, ferească-ne Dumnezeu! Contabila: …Au fost în jur de 45-50 de persoane chemate.……

PĂUN NICOLAE: Foarte bine. Pe ce temă?..........

Contabila: Pe tema cursului. Dacă au fost cursurile ținute, dacă și-au primit banii, cum au aflat de cursuri...………

VOICU MĂDĂLIN ȘTEFAN: Bine, băi, dar ce avem noi de ascuns? Am făcut ceva?

PĂUN  NICOLAE: Nu avem nimic de ascuns ...[folosește cuvinte obscene-n.n]...Auzi, măi? Fac câțiva ani de viață, de pârnaie, da’ să moară copiii mei, când ies afară, dacă nu, dau două cuțite în gât la procurori și mă p.. pe ei……..

PĂUN  NICOLAE: Bă, auzi? Tu n-ai trăit în anii 60, MĂDĂ, cum ești acum. Când ți-am spus eu din primăvară: mă,vezi că ăștia sunt pe noi.

VOICU MĂDĂLIN ȘTEFAN: Bine, bă, și ce să ne facă? Eu nu am afaceri, n-am combinații, n-am șmecherii………

PĂUN  NICOLAE: Păi pe tine nu, dar pe mine mă face!

Este extrem de relevant, susțin procurorii anticorupție, este modul în care „Nicolae Păun își arată disprețul față de comunitatea pe care o reprezintă în Parlamentul României: „nesimțit și obraznic”,  „Ciorile astea nesimțite, nu ai văzut așa ceva! Zici că să stai și să le faci bine, și să alergi să le faci bine, să le fie bie, și uite”, "Nenorociții naibii”.”

Ce acuză DNA

Nicolae Păun este acuzat de deturnare de fonduri, spălare de bani, cumpărare de influență și alte infracțiuni, iar Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații și spălare a banilor.

Procurorii acuză nereguli cu privire la implementarea unui proiect al Partidei Romilor. Prin implementarea proiectului se urmăreau mai multe aspecte, printre care crearea a 200 de noi locuri de muncă și implicarea, în inițiative de antreprenoriat social, a unui număr de peste 3.000 de persoane provenite din grupuri defavorizate.

Detalii despre dosarul în care este cercetat și fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, puteți găsi aici.