Procurorii anticorupție au depus o cerere de interdicție a dizolvării sau lichidării a firmei Tel Drum, trimisă în judecată într-un dosar și urmărită penal în alt dosar. Tel Drum a cerut intrarea în faliment în urmă cu câteva zile.

UPDATE 26.01: Tribunalul București a admis cererea DNA și a blocat pentru 60 de zile intrarea Tel Drum în faliment sau lichidare.

***** Știrea inițială

Tel Drum a inițiat procedura de intrare în faliment, deși era abonată la contracte pe bani publici. Cererea a fost depusă la Tribunalul Teleorman, iar reacția DNA a venit în scurt timp.

DNA a solicitat Tribunalului București „luarea, pentru o durată de 60 de zile, a măsurii preventive constând în interdicția inițierii procedurii de dizolvare sau lichidare a persoanei juridice S.C. Tel Drum S.A. ori, după caz, suspendarea acestor proceduri în situația în care, la data judecării prezentei cereri, acestea au fost deja inițiate. S.C. Tel Drum S.A. a fost trimisă în judecată, ca persoană juridică, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave”, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii mai spun că, într-un dosar separat aflat în faza de urmărire penală, „față de S.C. Tel Drum S.A. s-a dispus urmărirea penală, având calitatea de suspectă pentru săvârșirea infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată, complicitate la două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul”.

Cererea de intrare în faliment a fost depusă imediat după ce firma a aflat, prin reprezentanți, că are, calitatea de suspectă și i-au fost blocate conturile, iar mai multe bunuri i-au fost puse sub sechestru.

DNA motivează cererea de interzicere a dizolvării sau lichidării Tel Drum prin faptul că aceasta să nu mai poată fi trasă la răspundere penală.

Amintim că procurorii anticorupție au afirmat că firma Tel Drum ar fi controlată de președintele PSD, Liviu Dragnea.

De altfel, procurorii au pus sechestru pe averea lui Liviu Dragnea până la concurența sumei de 127 milioane de lei.