Parchetul General a solicitat mai multe documente ce ar putea avea legătură cu alegerile prezidențiale din 2009 despre care s-a afirmat că ar fi fost influențate de un grup de politicieni, ofițeri SRI și șefi din Justiție.

Dosarul privind alegerile prezidențiale din 2009 s-ar putea mări cu mai multe documente după ce procurorii au solicitat acte de la Curtea Constituțională, Autoritatea Electorală Permanentă și Serviciul de Telecomunicații Speciale, au declarat miercuri, pentru News.ro, surse judiciare.

Gabriel Oprea a dat o declarație de martor în dosarul în care procurorii fac cercetări pentru abuz în serviciu și falsificarea documentelor și evidențelor electorale.

Fostul vicepremier ar fi confirmat că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, s-a aflat în acea noapte a alegerilor la cina dată de el acasă.

Parchetul General a anunțat lunea trecută că a deschis un dosar penal în legătură cu alegerile prezidențiale din 2009, după dezvăluirile lui Dan Andronic.

Jurnalistul a publicat, pe evz.ro, un articol în care susținea că în seara celui de al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2009 a mers la locuința lui Gabriel Oprea, în calitate de consultant politic, unde se aflau, printre alții, George Maior, șef al SRI la momentul respectiv, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, și Laura Codruța Kovesi, la acel moment procuror general al României.

Dan Andronic a scris că Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi erau preocupați, în seara alegerilor, de victoria lui Traian Băsescu.

Ulterior, fostul primar al sectorului 5 Marian Vanghelie a declarat că avea informații despre implicarea lui Gabriel Oprea și a lui Florian Coldea în alegerile prezidențiale din anul 2009.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a venit și el cu precizări, susținând că întâlnirea organizată la el acasă a fost o "simplă cină", unde i-a invitat pe George Maior, Vasile Dîncu, Anghel Iordănescu, Dan Andronic și Neculai Onțanu.

Procurorii fac cercetări in rem pentru abuz în serviciu și de falsificare a documentelor și evidențelor electorale.