În ultima zi de discuții cu oficialii români în vederea pregătirii unei opinii, delegația Comisiei de la Veneția s-a întâlnit cu șefa interimară a DNA, șeful DIICOT și adjuctul procurorului general al României.

„A fost o întâlnire tehnică cu experții Comisiei de la Veneția. Am discutat despre legile de modificare a Codurilor penale, aspecte tehnice, observații pe care Ministerul Public deja le-a comunicat. Nu discutăm de îngrijorări. Toate observațiile pe care procurorii le-au formulat și le-au înaintat atât Parchetului General, cât și CSM sunt publice. Am discutat aspecte tehnice ca între juriști", a spus Jurma.

Membrii delegației Comisiei de la Veneția au discutat, vineri, la sediul Parchetului General, cu șefii Parchetelor în legătură cu modificările aduse Codurilor penale.

Din partea Ministerului Public au participat procurorul-șef interimar al DNA, Anca Jurma, procurorul-șef al DIICOT, Felix Bănilă, și Bogdan Licu, adjunct al procurorului general.

Cu o zi în urmă, experții s-au întâlnit și cu ministrul Justiției, președintele României, dar și cu membrii comiiei „Iordache”, cea care a adus cotroversatele modificări la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală.