Gabriel Oprea a a fost audiat la Parchetul General în dosarul alegerilor prezidențiale din 2009. Întâlnirea fostului viceprmier cu procurorii a avut loc joia trecută, dar informația a fost confirmată abia acum, relatează Digi 24 și Antena 3.

Gabriel Oprea a dat o declarație de martor în dosarul în care procurorii fac cercetări pentru abuz în serviciu și falsificarea documentelor și evidențelor electorale, potrivit unor surse citate de cele două posturi de televiziune.

Fostul vicepremier ar fi confirmat că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, s-a aflat în acea noapte a alegerilor la cina dată de el acasă.

Parchetul General a anunțat lunea trecută că a deschis un dosar penal în legătură cu alegerile prezidențiale din 2009, după dezvăluirile lui Dan Andronic.

Jurnalistul a publicat, pe evz.ro, un articol în care susținea că în seara celui de al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2009 a mers la locuința lui Gabriel Oprea, în calitate de consultant politic, unde se aflau, printre alții, George Maior, șef al SRI la momentul respectiv, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, și Laura Codruța Kovesi, la momentul acela procuror general al României.

Dan Andronic a scris că Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi erau preocupați, în seara alegerilor, de victoria lui Traian Băsescu.

Ulterior, fostul primar al sectorului 5 Marian Vanghelie a declarat că avea informații despre implicarea lui Gabriel Oprea și a lui Florian Coldea în alegerile prezidențiale din anul 2009.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a venit și el cu precizări, susținând că întâlnirea organizată la el acasă a fost o "simplă cină", unde i-a invitat pe George Maior, Vasile Dîncu, Anghel Iordănescu, Dan Andronic și Neculai Onțanu.

El a promis să revină cu detalii, dar n-a făcut acest lucru, evitând de mai multe ori, în cadrul unor intervenții telefonice la Antena 3, să spună dacă la acea întâlnire au fost prezenți Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi.