Fostul vicepremier Gabriel Oprea a ajuns, miercuri dimineața, la sediul DNA, unde a fost chemat în dosarul „Limuzina”. „Sunt nevinovat”, le-a declarat el jurnaliștilor, fără să răspundă însă întrebărilor.

UPDATE  10:15 Gabriel Oprea a declarat, la ieșirea din birourile procurorilor, că se consideră nevinovat, chiar dacă procurorii i-au adus la cunoștință că este urmarit penal.

„În timpul mandatului meu la Ministerul de Interne, ca vicepremier și ministru de Interne, nu s-a achiziționat doar o mașină, s-au achiziționat în mod legal, transparent peste 5.000 de mașini”, a spus acesta.

„Tot în anul 2015 - sunt documente, se pot verifica - instituțiile abilitate ale statului au identificat amenințări la adresa conducerii Ministerului de interne, într-un an complex din punct de vedere al securității interne, internaționale. Sunt documente în acest sens, s-a lucrat integrat, Ministerul de Interne, DIPI, SRI, Direcția Generală de Informații a Armatei. În acest context, DIPI a reînființat o fostă unitate de pază a conducerii Ministerului de Interne, gen Acvila, au plecat de la zero, printre altele au achiziționat o mașină care este în acest dosar. Nu am cerut această mașină, se poate demonstra acest lucru”, a mai spus Oprea.

Fostul ministru a refuzat să spună jurnaliștilor despre ce amenințări a fost vorba.

Gabriel Oprea a venit însoțit de avocat.

Senatorul UNPR nu a dorit să facă declarații, spunându-le jurnaliștilor că va vorbi după ieșirea de la DNA. 

Senatul a încuviințat, pe 24 februarie, cererea procurorilor de urmărire penală împotriva fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, acuzat că a cumpărat ilegal, din banii de filaj ai serviciului secret al MAI, o limuzină pe care o folosea personal.

DNA acuză că, la data de 13 iulie 2015, pe când era ministru de Interne și ordonator de credite, Oprea "a dispus suplimentarea, cu suma de 410.000 de lei, a fondurilor pentru cheltuielile operative ale acestei structuri de poliție”, după care "a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8”.

Oprea a precizat, spun procurorii, că scopul achiziției a fost asigurarea protecției demnitarilor.

După ce mașina cumpărată din banii de activități de urmărire penală anticorupție a fost livrată, ea a fost folosită exclusiv de Gabriel Oprea, în perioada 21 august – octombrie 2015, mai afirmă procurorii DNA în comunicat.