Judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 de închisoare, a obținut la Înalta Curte de Casație și Justiție repunerea în funcția de magistrat, dar va fi mutată disciplinar la Târgu Mureș pentru 6 luni.

Exclusă din corpul magistraților, Camelia Bogdan a obținut victoria la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde 3 dintre cei 5 judecători ai completului i-au dat dreptate. Judecătorii au decis, însă, sancționarea disciplinară a Cameliei Bogdan prin mutarea la Curtea de Apel Târgu Mureș pentru 6 luni.

„Cu majoritate: Admite recursurile declarate de pârâta Bogdan Camelia și intervenienta Asociația Forumul Judecătorilor din România împotriva Hotărârii nr. 1/J din 8 februarie 2017, pronunțate de Consiliul Superior al Magistraturii – Secția pentru judecători în materie disciplinară în dosarul nr. 14/J/2016. Casează în parte hotărârea atacată, în ceea ce privește sancțiunea excluderii din magistratură, pe care o înlocuiește cu sancțiunea constând în mutarea disciplinară pe o perioadă de 6 luni, la Curtea de Apel Târgu Mureș, începând cu data de 15 ianuarie 2018, sancțiune prevăzută de art. 100 lit. c) din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Menține celelalte dispoziții ale hotărârii recurate. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 13 decembrie 2017.Cu opinia separată a doamnei judecător Rodica Susanu și a domnului judecător Cristian Daniel Oana, în sensul că: Admite recursurile declarate de pârâta Bogdan Camelia și intervenienta Asociația Forumul Judecătorilor din România împotriva Hotărârii nr. 1/J din 8 februarie 2017, pronunțate de Consiliul Superior al Magistraturii – Secția pentru judecători în materie disciplinară în dosarul nr. 14/J/2016. Casează în parte hotărârea atacată, în sensul că respinge, ca neîntemeiată, acțiunea disciplinară exercitată de reclamanta Inspecția Judiciară împotriva pârâtei Bogdan Camelia, judecător în cadrul Curții de Apel București. Respinge cererile de intervenție accesorie formulate în interesul reclamantei Inspecția Judiciară de către Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) și Asociația Grupul pentru Investigații Politice (GIP). Admite cererea de intervenție accesorie formulată în interesul pârâtei Bogdan Camelia de către Asociația Forumul Judecătorilor din România. Menține celelalte dispoziții ale hotărârii recurate”, se arată în hotărârea completului de judecată.

Judecătoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel București a fost exclusă din magistratură după ce a participat la seminariile organizate de Ministerul Agriculturii, fiind remunerată, în condițiile în care Ministerul Agriculturii era parte civilă în procesul penal al lui Dan Voiculescu, cel care controlează postul de televiziune Antena 3, în dosarul privatizării ICA.