Judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 de închisoare, a obținut la Înalta Curte de Casație și Justiție repunerea în funcția de magistrat, dar va fi mutată disciplinar la Târgu Mureș pentru 6 luni.

Exclusă din corpul magistraților, Camelia Bogdan a obținut victoria la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde 3 dintre cei 5 judecători ai completului i-au dat dreptate. Judecătorii au decis, însă, sancționarea disciplinară a Cameliei Bogdan prin mutarea la Curtea de Apel Târgu Mureș pentru 6 luni.

„Cu majoritate: Admite recursurile declarate de pârâta Bogdan Camelia şi intervenienta Asociaţia Forumul Judecătorilor din România împotriva Hotărârii nr. 1/J din 8 februarie 2017, pronunţate de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători în materie disciplinară în dosarul nr. 14/J/2016. Casează în parte hotărârea atacată, în ceea ce priveşte sancţiunea excluderii din magistratură, pe care o înlocuieşte cu sancţiunea constând în mutarea disciplinară pe o perioadă de 6 luni, la Curtea de Apel Târgu Mureş, începând cu data de 15 ianuarie 2018, sancţiune prevăzută de art. 100 lit. c) din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii recurate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13 decembrie 2017.Cu opinia separată a doamnei judecător Rodica Susanu şi a domnului judecător Cristian Daniel Oana, în sensul că: Admite recursurile declarate de pârâta Bogdan Camelia şi intervenienta Asociaţia Forumul Judecătorilor din România împotriva Hotărârii nr. 1/J din 8 februarie 2017, pronunţate de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători în materie disciplinară în dosarul nr. 14/J/2016. Casează în parte hotărârea atacată, în sensul că respinge, ca neîntemeiată, acţiunea disciplinară exercitată de reclamanta Inspecţia Judiciară împotriva pârâtei Bogdan Camelia, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti. Respinge cererile de intervenţie accesorie formulate în interesul reclamantei Inspecţia Judiciară de către Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) şi Asociaţia Grupul pentru Investigaţii Politice (GIP). Admite cererea de intervenţie accesorie formulată în interesul pârâtei Bogdan Camelia de către Asociaţia Forumul Judecătorilor din România. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii recurate”, se arată în hotărârea completului de judecată.

Judecătoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel București a fost exclusă din magistratură după ce a participat la seminariile organizate de Ministerul Agriculturii, fiind remunerată, în condițiile în care Ministerul Agriculturii era parte civilă în procesul penal al lui Dan Voiculescu, cel care controlează postul de televiziune Antena 3, în dosarul privatizării ICA.