Un mandat de arestare în lipsă a fost emis de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție pe numele fostului primar al Constanței, Radu Mazăre. Decizia a fost luată pentru că Mazăre a încălcat termenii controlului judiciar impus.

Radu Mazăre nu s-a prezentat la Poliție la finalul anului trecut, așa cum era impus prin controlul judiciar, astfel că DNA a cerut emiterea unui mandat de arestare pe numele său.

Mai mult, Mazăre a anunțat că se află în Madagascar, acolo unde intenționează să ceară azil politic. Tot de aici ar fi trimis o scrisoare către avocați și pentru cei interesați.

Judecătorii au decis miercuri emiterea mandatului, care poate fi contestat în termen de 48 de ore. Practic, magistrații au înlocuit măsura controlului judiciar cu măsura arestării în lipsă.

Radu Mazăre era judecat alături de Elan Schwartzenberg și de Avraham Morgenstern în dosarul locuințelor sociale.

„Inculpatul Schwartzenberg Emilian, în cursul anului 2011, l-a ajutat pe Morgenstern Avraham, administrator unic al societății Shapir Structures SRL, să îi dea suma totală de 175.000 de euro lui Radu Ștefan Mazăre, primarul municipiului Constanța de la acea vreme, pentru ca acesta să facă demersuri astfel încât societatea Shapir Structures SRL să câștige o licitație având ca obiect contractul de construire a Campusului social 'Henri Coandă' în valoare de circa 10 milioane de euro din Constanța", se arată într-un comunicat al DNA emis în momentul în care a fost trimis în judecată și Elan Schwartzenberg.

RISE Project a scris despre afacerile lui Radu Mazăre în insula Madagascar din sud-estul Africii. Aici, Mazăre ar fi investit bani ce ar fi provenit din fapte de corupție, într-un complex turistic, ridicat pe o plajă exotică ascunsă după o pădure tropicală.

Radu Mazăre este judecat pentru corupție în patru dosare penale.