Președintele Hollande a decretat stare de urgență și a ordonat închiderea frontierelor țării. Nimeni nu va mai intra și ieși din Franța, precizează președintele Hollande. Jurnalist relatând din interiorul Bataclan: „Un carnagiu. Cadavre peste tot”.

Ultimul bilanț: 128 de morți și 180 de răniți.

Un consiliu de securitate va avea loc și la Paris la ora 10.00 (ora României).  

UPDATE La ora 10.30 premierul interimar Sorin Cîmpeanu a convocat oficiali din MAE și MAI pentru o ședință de ugență la sediul Guvernului.  

UPDATE  09:00 Ultimele informații arată că au fost șase atacuri simultane și că 8 atacatori și-au pierdut viața. 

Potrivit Mediafax, care citează un institut specializat în monitorizarea site-urilor islamice, a anunțat că simpatizanții rețelei teroriste Stat Islamic salută atentatele din Franța: "Parisul arde și, în curând, toată lumea va simți amărăciunea"

"Parisul arde și, în curând, toată lumea va simți amărăciunea", au transmis prin Twitter simpatizanți islamiști.

Islamiștii au creat grupuri speciale pe platforma de microblogging Twitter - "#Paris_On_Fire" - ("Parisul în flăcări"), "#FranceUnderAttack" ("Franța sub asediu"), salutând atacuri atribuite rețelei teroriste Stat Islamic.Cel puțin 140 de persoane au murit în urma seriei de atacuri teroriste din Paris.

UPDATE 03:20

Nou bilanț provizoriu: 120 morți în atacurile din Paris, relatează BFMTV și L'Express. Bilanțul a fost confirmat oficial de ministerul de interne.UPDATE 03:03

Președintele Hollande a declarat, în fața sălii Bataclan, că țara sa va lupta „fără milă” împotriva atacatorilor.

UPDATE 02:50

BFMTV: Cinci teroriști au fost uciși de poliție în operațiunile din Paris.

UPDATE 02:40

1.500 de militari francezi suplimentari au fost mobilizați în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ordinul președintelui Hollande.

UPDATE 02:31

BFMTV relatează un prim bilanț privizoriu oficial: 112 morți în șapte atacuri coordonate în Paris. Același bilanț este avansat și de primăria din Paris, care precizează că cel puțin 70 dintre aceștia au murit în Bataclan.

UPDATE 02:30

Belgia și-a închis și ea frontierele. Sursa: The International Spectator

UPDATE 02:19

Peste o sută de morți în sala de spectacole Bataclan - sursa: poliția franceză.

UPDATE 02:16

Euronews: revista organizației teroriste Statul Islamic „Dabiq France” revendică atentatele din Paris.

UPDATE 02:13

Poliția franceză caută în continuare teroriști, scrie Le Monde.

Ostatici eliberați din Bataclan - sursa: Twitter

UPDATE 02:09

Președintele Hollande și-a anulat participarea la summitul G20, din Turcia, de duminica aceasta, relatează BFMTV.

UPDATE 02:07

Direcția centrală a poliției din Paris: „Asaltul de la Bataclan s-a soldat cu zeci de morți”

UPDATE 02:05

Partidul Socialist și Frontul Național (de extremă dreapta) au anunțat că suspendă campanie electorală pentru alegerile regionale, programate la începutul lui decembrie.

UPDATE 02:00

Taximetriștii din Paris  au oprit aparatele și duc oamenii acasă gratuit.

UPDATE 01:58

Președintele francez Francois Hollande a anunțat o reuniune de urgență a Consiliului de Apărare a Franței pentru sâmbătă dimineață.

UPDATE 01:55

Trupele speciale franceze au fost trimise și la mall-ul Les Halles din Paris, afirmă Le Point citând Le Monde.

UPDATE 01:45

AFP: Forțele speciale franceze au luat cu asalt sala de spectacole Bataclan. BFMTV relatează că asaltul de la Bataclan a luat sfârșit și că doi teroriști au fost uciși în operațiune.

UPDATE 01:41

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat profund șocată de atacurile din Paris despre care a spus că par a fi atacuri teroriste. Gândurile cancelarului sunt la victimele tragediei, conform unui comunicat emis de biroul său.

Și președintele Iohannis a transmis un mesaj într-o postare pe Facebook:

Am primit cu durere și consternare știrea privind atacurile teroriste sângeroase care au avut loc la Paris și au îndoliat întreaga lume. Îmi exprim, în numele meu și al poporului român, solidaritatea cu autoritățile de la Paris și cu națiunea franceză. Aceste atacuri barbare, care au secerat viețile a zeci de oameni nevinovați, trebuie să fie un semnal pentru întreaga comunitate internațională: să arătăm și mai multă determinare în combaterea terorismului și în apărarea valorilor umanității. Dumnezeu să-i odihnească pe cei dispăruți și să-i aibă în grijă pe cei răniți!

UPDATE 01:39

Euronews citează o sursă din serviciile de securitate și relatează că au existat atacuri coordonate în șapte locuri din Paris. Aceeași informație este relatată și de Le Monde, citând surse separate.

UPDATE 01:25

Una dintre exploziile de la Stade de France a fost provocată de un kamikaze, relatează postul BFMTV.

Le Monde relatează, citând surse din poliție, că schimburile de focuri continuă la Bataclan și că a existat o serie de deflagrații.

UPDATE 01:23

Le Point relatează despre schimburi de focuri pe bulevardul Voltaire, la câteva zeci de metri de sala Bataclan. „Zgomot de puști automate”, spune un reporter al publicației.

UPDATE 01:20

Jurnalistul francez Benjamin Cazenoves relatează pe Facebook despre experiența sa dinăuntrul sălii Bataclan: „Sunt viu. Doar tăieturi. Un carnagiu. Cadavre peste tot”.

UPDATE 01:02

Un jurnalist de la „Le Monde” a fost rănit, împușcat în braț, în apropiere de Bataclan, relatează BBC. Jurnalistul este în afara oricărui pericol acum.

Video cu momentele după atacul din restaurant. Sursa Twitter


 

UPDATE 00:57 

Francois Hollande vorbește despre teroriști și spune că gândurile sale merg către victime și familiile acestora. „Franța trebuie să fie puternică și măreață”, spune Hollande. 

Președintele afirmă că, la această oră, sunt operațiuni în desfășurare ale forțelor de securitate. 

Un mesaj de susținere pentru Franța a venit și de la președintele american Barack Obama, care a susținut o declarație de presă. 


UPDATE 00:49

Băsescu, după atacurile de la Paris: Dragă Stat Român, te rog nu accepta cote de refugiați musulmani

UPDATE 00:41

MAE: Ambasada României la Paris verifică dacă se află români printre victime

UPDATE 00:40

Agenția Reuters citează postul francez de radio Europe 1 care vorbește despre un atac armat în derulare la un mall din Les Halles.

Harta atacurilor din Paris - sursa: BFMTV

UPDATE 00:34

Cel puțin 60 de morți în atacurile de la Paris, relatează CNN. Bilanțul oficial al prefecturii poliției este în continuare la 42 de morți.

UPDATE 00:27

Oficiali americani din domeniu securității afirmă că, cel mai probabil, incidentele din Paris sunt atacuri coordonate, precizează Reuters.

Amintim că vineri după amiază gara din Lyon a fost evacuată de forțele de securitate din cauza unei amenințări cu bombă.

UPDATE 00:21

Cel puțin 42 de morți la Paris, declară pentru revista L'Express șeful sindicatului polițiștilor francezi.

Cotidianul Liberation afirmă că poliția este în operațiune la sala de spectacole Bataclan.

Conform CNN, în sală ar fi 6 până la 8 atacatori, care se angajează în schimburi de focuri cu poliția și caută oameni ascunși în interior.

UPDATE 00:17

Stade de France este în plină evacuare după exploziile din vecinătatea sa. Associated Press informează că sunt 100 de ostatici în sala de spectacole.

Stade de France în evacuare - sursa: Twitter

UPDATE 00:09

Bilanțul atacurilor din Paris crește la cel puțin 40 de morți, conform postului francez BFMTV. Un polițist este citat de același post de televiziune cu următoarea declarație: „Trăgătorii sunt peste tot”.

UPDATE 00:01

Jurnalista franceză Johanne Montay relatează pe Twitter, citând reporteri France24, că ostaticii sunt în număr de circa 60. Sala de spectacol găzduia un concert al formației Eagles of Death Metal .

UPDATE 23:59

Nou bilanț: 26 de morți, conform agenției Associated Press.

UPDATE 23:55

Președintele francez Francois Hollande, premierul Manuel Valls și Bernard Cazeneuve sunt reuniți în celulă de criză la ministerul de interne.

UPDATE 23:43

AFP relatează că o luare de ostatici este în desfășurare într-o sală de spectacole din Paris. E vorba despre sala Bataclan din capitala franceză, informează prefectura poliției pariziene.

UPDATE 23:39

Agenția France Presse citează poliția pariziană cu un prim bilanț șocant: 18 morți în incidentele de la Paris din această seară.

Foto: Le Figaro (Twitter)

+++ 

Poliția franceză, citată de BFMTV, precizează că două explozii au avut loc lângă Stade de France, unde era în desfășurare un meci de fotbal între echipele Franței și Germaniei.

Președintele francez Francois Hollande, care era prezent la meci, a fost evacuat de urgență. Deocamdată nu este clar dacă există persoane rănite sau victime.

Într-un incident separat, în arondismentul al 11-lea al capitalei franceze, un bărbat a deschis focul asupra unui restaurant cu o armă de mare calibru. Mai multe persoane sunt raportate a fi murit în urma atacului.

Martori citați de presa franceză afirmă că au fost trase „zeci de focuri” și descriu scena drept un coșmar.