Ministerul Afacerilor Externe (MAE) nu recunoaște legitimitatea alegerilor parlamentare din Crimeea pentru Duma de Stat a Federației Ruse, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

Totodată, MAE reafirmă sprijinul pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și reamintește că România nu recunoaște anexarea ilegală a Crimeii și a orașului Sevastopol de către Federația Rusă.

Alegerile parlamentare din Rusia se vor desfășura pe 18 septembrie, inclusiv în peninsula Crimeea, anexată în 2014. 

Sâmbătă, în contextul alegerilor ce urmează a avea loc duminică, un grup de circa 20 de persoane neidentificate a atacat în noaptea de vineri spre sâmbătă ambasada Federației Ruse la Kiev, aruncând pe teritoriul ambasadei cu fumigene și petarde.

Aproape 110 milioane de alegători sunt chemați la urne în cadrul alegerilor legislative de duminică, pentru a reînnoi componența Dumei de Stat, dominată astăzi de partidul lui Vladimir Putin, Rusia Unită. Mai mult de 6.500 de candidați din 14 partide sunt în competiție, însă puține schimbări sunt așteptate de la aceste alegeri, în urma cărora partidul Kremlinului își va întări după toate probabilitățile controlul asupra parlamentului, scrie Agerpres.