Procurorul Cristian Aurel Lazăr, confundat de ministrul Justiției cu procurorul general Augustin Lazăr, a confirmat joi că el e cel care a semnat clasarea dosarului în care apărea numele lui Klaus Iohannis.

Cristin Lazăr a declarat pentru Digi24 că a clasat acel dosar pentru că nu au fost găsite niciun fel de probe care să susțină acel denunț.

Procurorul Cristian Aurel Lazăr a precizat într-o declarație pentru Digi24 că soluția pe care a dat-o în acel dosar constituit în 2013 - soluție care a venit în toamna lui 2014 - nu a fost niciodată un secret și că acea soluție a devenit publică și reflectată în presă încă din momentul în care ea a fost comunicată, în toamna anului 2014. Magistratul precizează că soluția pe care a comunicat-o putea fi contestată, dar nu s-a întâmplat acest lucru, ca urmare, ea a rămas definitivă. 

Procurorul mai subliniază că nu a fost o soluția dată „de pe scaun”, ci în urma unor audieri efective. Chiar actualul președinte, pe atunci primar al Sibiului, Klaus Iohannis, a fost audiat de două ori în legătură cu aspectele reflectate de acele denunțuri care au stat la baza întocmirii acelui dosar.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a prezentat miercuri că motiv de revocare al procurorului general este un document realizat de un alt procuror, întrebându-se ce căuta la dosarul lui Augustin Lazăr.