Nebunul de la Kremlin a început războiul cu Ucraina și pare greu de oprit. SUA, UE și Marea Britanie anunță noi sancțiuni.

Ucraina a pierdut controlul asupra Insulei Șerpilor, din Marea Neagră. Infrastructura insulei a fost distrusă în urma unor bombardamente. Serviciul de grăniceri a pierdut legătura cu forțele armate care păzeau Insula Șerpilor, aflată la mai puțin de 50 de kilometri de Sulina.

Ministrul român de externe Bogdan Aurescu a anunțat joi că a transmis Misiunii României la NATO să ceară activarea articolului 4 din Tratatul de la Washington, cerând astfel consultarea asupra planurilor alianței în contextul conflictului din Ucraina.

Parlamentul Republicii Moldova a votat introducerea stării de urgență pentru 60 de zile pe întreg teritoriul țării, ca urmare a invaziei ruse în Ucraina.

Consiliul European a aprobat joi seara măsuri restrictive suplimentare împotriva Rusiei, în urma invadării Ucrainei. Concluziile summitului nu menționează și excluderea Rusiei din sistemul SWIFT.

Președintele american Joe Biden și premierul britanic Boris Johnson au anunțat joi seara noi sancțiuni împotriva Rusiei.

NATO și-a activat planurile de apărare pentru a desfășura forțe suplimentare în țările membre din Europa de Est, a anunțat joi secretarul general, Jens Stoltenberg.

Președinta PE, Roberta Metsola, și liderii grupurilor politice au adoptat o declarație privind atacul militar al Rusiei asupra Ucrainei și au anunțat o sesiune plenară extraordinară marțea viitoare.

Prețul petrolului a urcat puternic, după ce Rusia a atacat Ucraina, iar cotația țițeiului Brent a depășit pentru prima dată după 2014 pragul de 100 de dolari pe baril.

Președintele Klaus Iohannis a condamnat în numele României războiul început de Rusia împotriva Ucrainei și a dat asigurări că niciun român nu trebuie să se teamă.

Armata rusă a anunțat că a programat exerciții în Transnistria, regiunea separatistă prorusă a Republicii Moldova. Liderul de la Tiraspol nu e de acord cu starea de urgență anunțată de Maia Sandu.

Ieri (miercuri - n.r.), când realizam acest reportaj încă era pace. Astăzi ne-am trezit de la bubuitul obuzelor undeva departe. Se aud de la Cricova, aici unde locuim, iar în acest moment nu știm cine trage - citiți un reportaj realizat de colegii de la Report.md.