Președintele PLUS, Dacian Cioloș, crede că e nevoie de un candidat comun al PNL și al Alianței USR-PLUS pentru Primăria Capitalei și amintește de alegerile locale din 2016, câștigate de PSD la București.

Declarația vine după ce președintele Klaus Iohannis a spus săptămâna trecută că PNL ar trebui să meargă singur în alegeri. Și președintele PNL București, ministrul Muncii Violeta Alexandru, consideră că liberalii trebuie să aibă un candidat la Primăria Capitalei.

”Sper să nu fie imposibil și sper ca toată lumea să fi învățat din greșelile din 2016. Reamintesc, în 2016, la alegerile locale, partidele care voiau reformă la București puteau să câștige alegerile dacă mergeau cu același candidat. Suntem în aceeași situație”, a declarat duminică seara, la Digi 24, Dacian Cioloș.

El a precizat că Alianța USR-PLUS va avea un singur candidat și este deschisă discuțiilor cu PNL pentru un candat comun și, dacă acest lucru e posibil, și cu PMP.

”Cred că acest lucru este posibil și este necesar, obligatoriu. Eu înțeleg că PNL, care e partid important, vrea să aibă candidați peste tot. Dar vrea să și câștige? Dacă vrea să câștige, atunci cred că toată lumea, și președintele Iohannis, care a sugerat PNL să aibă un singur candidat, și PNL și celelalte partide ar trebui să-și amintească de situația din vara anului 2016 și să înțeleagă că, sigur, fiecare poate să prezinte un candidat, dar e important ca până la alegeri să determinăm care e candidatul cel mai bine plasat și să susținem un candidat unic”, a spus Dacian Cioloș.