Pragul de 250.000 de lei a fost stabilit "în coaliție", spune senatorul liberal Cristian Țăgârlaș, care susține că e mai mare decât cel stabilit în OUG 13 întrucât au crescut prețurile.

"În afară de faptul că există o evoluție a prețurilor și a tuturor elementelor de cost aferente din momentul în care a fost propunerea inițială a PSD-ului și momentul 2023, vreau să vă spun că această decizie este una politică și a fost luată duminică seară de coaliția de guvernare", a declarat miercuri, la Digi 24, Cristian Țăgârlaș.

Amendamentele au fost comunicate luni și ar fi fost discutate marți în Comisia juridică a Senatului, susține senatorul liberal, care conduce această comisie.

El spune că nu mai știe cine i-a comunicat pe e-mail amendamentele.

Potrivit unor surse politice citate de Hotnews.ro, amendamentul și suma de 250.000 de lei au fost propuse și asumate în interiorul coaliției de către ministrul justiției, Cătălin Predoiu.

PSD, PNL și UDMR au votat miercuri la Senat un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei, cu 50.000 de lei mai mult decât în controversata OUG 13, care a dus la demisia Guvernului Grindeanu.