Președintele, PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, joi, că este nemulțumit de concluziile evaluării ministrului Justiției, Tudorel Toader, cu privire la activitatea Laurei Codruța Kovesi și a lui Augustin Lazăr și că nu își asumă raportul acestuia.

Motivul pentru care Liviu Dragnea nu își asumă raportul ministrului Justiției, Tudorel Toader, este, potrivit șefului PSD, acela că nu este justificat.

„Eu am spus de multe ori, în toate aparițiile mele publice, că voi susține decizia ministrului dacă era argumentată. Din păcate, nu a fost argumentată. Ori era o argumentație care ne spunea tuturor de ce trebuie ținuți în funcție, ori era un raport prin care ne explica de ce trebuie revocați din funcție”, a declarat Dragnea.

Potrivit șefului PSD, faptul că Laura Codruța Kovesi și Augustin Lazăr rămân deocamdată în funcție ar conta mai puțin, pentru el, decât faptul că Tudorel Toader nu și-a bazat concluziile de miercuri pe un „raport justificat”.

„Am o nemulțumire. Mă interesează prea puțin dacă rămân cei doi procurori în funcție, dar nu mi s-a părut un raport justificat. Ieri, am fost foarte dezamăgit. Nu am vrut să ies până astăzi. O fi avut întâlniri, nu o fi avut, nu știu”, a mai spus Dragnea.

 

 

„Eu nu mi-o asum”, a mai spus Dragnea.

Totuși, întrebat dacă Tudorel Toader ar trebui să-și dea demisia de la șefia Ministerului Justiției, șeful social-democraților a răspuns că „nu, îi doresc foarte mult succes la Justiție”.

Liviu Dragnea a comentat, ironic, și ideea mecanismului de verificare a Ministerului Public anunțată de Tudorel Toader.

 

 

„Am văzut că tremură de frică procurorii șefi”, a afirmat Dragnea.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a prezentat, miercuri, concluziile evaluării procurorului general Augustin Lazăr și a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, făcută chiar de el, afimând că nu este oportună declanșarea mecanismului instituțional de revocare din funcții a acestora.

Totuși, Toader a susținut că este oportună „instituiriea unei atente monitorizări, a unei obligații de raportare a activității procurorilor de la DNA, DIICOT, PICCJ”, iar această autoritate trebuie exercitată de ministrul Justiției, fără ingerințe.