Președintele PSD a afirmat, luni seara, la România TV, că social-democrații intenționează să organizeze, în această primăvară, două referendumuri pe tema familiei formate dintr-un bărbat și o femeie și despre eliminarea imunității.

"Noi avem în minte alte două referendumuri pe care le vom declanșa. Este un referendum pe care ne-am angajat să-l declanșăm cu tema «familia». S-au strâns peste 3 milioane de semnături și este o temă de interes major, care ține de substanța societății noastre. Iar a doua temă, eu am spus-o de un an și jumătate în spațiul public și o spun în continuare, chiar dacă unii colegi de-ai mei s-au supărat la vremea respectivă, un referendum privind regimul imunităților din România. Eu am spus-o mereu și susțin în continuare: nu sunt de acord cu imunitatea parlamentară, dar nici cu cea a președintelui", a afirmat Liviu Dragnea, potrivit News.ro.

Liderul PSD a ținut să precizeze că în refrendumul pe care PSD dorește să îl organizeze este vorba despre "imunitățile tuturor".

"Noi vorbim de un articol fundamental din Constituție: nimeni nu e mai presus de lege. Dacă nimeni nu e mai presus de lege, imunitățile trebuie să dispară pentru toți (...) E vorba de principiu. Nu mai e președinte Iohannis, în 2019 vine altcineva, e vorba de un principiu. Un președinte în funcție, așa cum e prevederea respectivă, omoară un om pur și simplu. Este în continuare președinte cinci ani, pentru că nu poate fi judecat? Nu mi se pare în regulă. Noi avem în plan în primăvara (organizarea referendumurilor – n.r.) și sigur că vrem să facem în primăvară. Mi se par două teme importante", a completat Dragnea.

Referitor la anunțul președintelui privind intenția de a organiza un referendum privind modificările la Codul penal și la legea grațierii, liderul PSD a spus: ”Președintele Iohannis își cere suspendarea. Cred că vrea o suspendare pentru a putea avea din nou o tribună, pentru a putea merge în țară ca să se victimizeze. Nu suntem interesați de asta, noi chiar vrem ca acest Guvern să guverneze și în Parlament să dăm legile pe care românii le așteaptă”.

Președintele PSD a mai spus că Iohannis ”a dat buzna” la ședința de Guvern, nefiind invitat de premierul Sorin Grindeanu, astfel că ”s-a aflat în afara Constituției”.