Florin Iordache l-a apărat pe Liviu Dragnea, acuzat de Opoziţie că a plecat în concediu, în timp ce parlamentarii au fost convocaţi în sesiune extraordinară, explicând că liderul PSD avea bilete de odihnă şi nu putea fi prezent la Parlament.

"Păi, vacanţele sau concediile nu ni le putem programa în funcţie de când dă Guvernul Ordonanţă sau nu. Am avut mai mulţi colegi care nu au participat la plen sau la Biroul Permanent, pentru că erau în concediu. Fiecare, eu sau dumneavoastră sau cei care ne ascultă au concediile stabilite din timp şi atâta timp cât avem nişte bilete sau avem nişte rezervări făcute, nu putem sta sau să gândim înainte când va veni sau nu va veni Guvernul cu Ordonanţa”, a declarat joi, la RFI, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Întrebat dacă nu e totuşi neobişnuit ca preşedintele Camerei să ceară o sesiune extraordinară, după care să plece în concediu, Florin Iordache a răspuns: "Este preşedintele Camerei, dar în acelaşi timp, constituţional, legal, normal, cum vreţi să-i spunem, are dreptul la concediu. Dacă avea rezervare şi trebuia să plece în concediu, putea să gândească atunci când şi-a făcut rezervarea că va veni Guvernul cu Ordonanţe simultan cu rezervările respective? Deci nu e nimic neobişnuit faptul că un om pleacă în concediu în momentul în care Guvernul dă o Ordonanţă (...). Începând cu marţi, avea bilete de odihnă”.

Florin Iordache a mai spus că nu va mai fi convocată nicio sesiune extraordinară în perioada următoare.

Sesiunea de marţi a fost convocată ca urmare a faptului că Guvernul a dat ordonanţe de urgenţă în domenii care fac obiectul legilor organice. În lipsa lui Dragnea, convocarea s-a transformat într-o "caricatură". (Detalii, aici)

Miercuri, USR a anunţat că va depune săptămână aceasta o plângere penală la DNA împotriva președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pentru abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals.

"Ceea ce s-a întâmplat ieri și în ziua anterioară prin neconvocarea Biroului Permanent este un caz clasic de abuz în serviciu. Practic, plenul s-a întâmplat fără să existe îndeplinirea condițiilor legale. Domnul Liviu Dragnea a publicat în Monitorul Oficial o convocare care nu îndeplinea condițiile prevăzute de Constituție și de Regulament, care spun foarte clar că această inițiativă de convocare a unei sesiuni extraordinare poate să aparțină președintelui României, Biroului permanent sau unei treimi din deputați. Niciuna dintre condiții nu a fost îndeplinită iar domnul Liviu Dragnea a pretins că aceste condiții s-ar fi îndeplinit", a afirmat purtătorul de cuvânt Dan Barna.