Florin Iordache l-a apărat pe Liviu Dragnea, acuzat de Opoziție că a plecat în concediu, în timp ce parlamentarii au fost convocați în sesiune extraordinară, explicând că liderul PSD avea bilete de odihnă și nu putea fi prezent la Parlament.

"Păi, vacanțele sau concediile nu ni le putem programa în funcție de când dă Guvernul Ordonanță sau nu. Am avut mai mulți colegi care nu au participat la plen sau la Biroul Permanent, pentru că erau în concediu. Fiecare, eu sau dumneavoastră sau cei care ne ascultă au concediile stabilite din timp și atâta timp cât avem niște bilete sau avem niște rezervări făcute, nu putem sta sau să gândim înainte când va veni sau nu va veni Guvernul cu Ordonanța”, a declarat joi, la RFI, vicepreședintele Camerei Deputaților.

Întrebat dacă nu e totuși neobișnuit ca președintele Camerei să ceară o sesiune extraordinară, după care să plece în concediu, Florin Iordache a răspuns: "Este președintele Camerei, dar în același timp, constituțional, legal, normal, cum vreți să-i spunem, are dreptul la concediu. Dacă avea rezervare și trebuia să plece în concediu, putea să gândească atunci când și-a făcut rezervarea că va veni Guvernul cu Ordonanțe simultan cu rezervările respective? Deci nu e nimic neobișnuit faptul că un om pleacă în concediu în momentul în care Guvernul dă o Ordonanță (...). Începând cu marți, avea bilete de odihnă”.

Florin Iordache a mai spus că nu va mai fi convocată nicio sesiune extraordinară în perioada următoare.

Sesiunea de marți a fost convocată ca urmare a faptului că Guvernul a dat ordonanțe de urgență în domenii care fac obiectul legilor organice. În lipsa lui Dragnea, convocarea s-a transformat într-o "caricatură". (Detalii, aici)

Miercuri, USR a anunțat că va depune săptămână aceasta o plângere penală la DNA împotriva președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pentru abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals.

"Ceea ce s-a întâmplat ieri și în ziua anterioară prin neconvocarea Biroului Permanent este un caz clasic de abuz în serviciu. Practic, plenul s-a întâmplat fără să existe îndeplinirea condițiilor legale. Domnul Liviu Dragnea a publicat în Monitorul Oficial o convocare care nu îndeplinea condițiile prevăzute de Constituție și de Regulament, care spun foarte clar că această inițiativă de convocare a unei sesiuni extraordinare poate să aparțină președintelui României, Biroului permanent sau unei treimi din deputați. Niciuna dintre condiții nu a fost îndeplinită iar domnul Liviu Dragnea a pretins că aceste condiții s-ar fi îndeplinit", a afirmat purtătorul de cuvânt Dan Barna.