Președintele României a fost informat în permanență în legătură cu situația din MApN, a declarat joi Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale.

„Președintele României a fost informat în permanență în legătură cu situația din MApN, a avut un dialog, de asemenea, cu premierul, a cerut soluționarea problemelor situației din MApN, lucru care s-a întâmplat și lucrurile sunt cele pe care le știți - premierul a primit demisia din partea ministrului, iar președintele a fost de acord cu poziția premierului”, a precizat Mădălina Dobrovolschi.

Potrivit purtătoarei de cuvânt, vizita care va avea loc în SUA la nivelul MApN este o chestiune care ține de organizare și de chestiuni administrative care vor fi comunicate la momentul potrivit de către organizatori, transmite Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință a CSAT care va discuta participarea armatei la o misiune NATO cu capabilități navale, dar și strategia națională de prevenire a proliferării armelor de distrugere în masă, a mai anunțat Dobrovolschi.

Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, și-a dat demisia marți, după ce premierul Mihai Tudose i-a reproșat proasta comunicare cu el și cu presa în cazul problemelor cu salariile la MApN.

Scandalul a izbucnit după ce Ministerul Apărării a transmis un comunicat prin care informa că plata salariilor în luna septembrie se va face eșalonat.

Demisia i-a fost acceptată, interimar fiind numit Marcel Ciolacu, vicepremier fără portofoliu.