Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, răspunzând unei întrebări, că va da curs solicitării DNA de încuviințare a urmăririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în dosarul morții lui Bogdan Gigină.

Întrebat de ziariști ce va face în privința solicitării DNA de începere a urmăririi penale al fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, președintele a spus că va fi consecvent cu pozițiile exprimate pe tema cererilor justiției.

 ”Cred că mă bănuiți că rămân coerent cu propriile abordări. Mai simplu: da, voi da curs acestei cereri”, a spus șeful statului, scrie Mediafax.

Până acum, președintele a avizat favorabil toate cererile DNA.

Solicitarea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale pentru ucidere din culpă a lui Gabriel Oprea în dosarul morții lui Bogdan Gigină a ajuns miercuri la Președinție, urmând ca șeful statului să se proununțe asupra cererii, în condițiile în care fostul ministru a demisionat din Senat.

Procurorii anticorupție au solicitat președintelui României încuviințarea urmăririi penale pentru omor din culpă în cazul lui Gabriel Oprea, cererea fiind făcută după ce demisia lui Oprea din Senatul României a fost publicată în Monitorul Oficial, pe 1 octombrie.

DNA a mai făcut o solicitare în acest sens către Senat, atunci când Oprea era membru al acestei camere. Cererea a fost respinsă în plenul Senatului, dar la scurt timp, Gabriel Oprea și-a dat demisia.