Președintele Klaus Iohannis a avut miercuri prima ieșire dură la adresa PSD de când Coaliția cu PNL a ajuns la putere. Președintele nu este de acord cu "măsurile populiste" pe care social-democrații le vor în Codul fiscal.

"Din partea mea există susținere pentru cota unică, pentru Guvern, care poate să calculeze foarte bine până unde se poate întinde cu subvențiile și cu sprijinul pentru cetățenii vulnerabili. Nu am niciun sprijin pentru măsuri populiste și afirmații de televizor, cum că se va face totul că să fie extraordinar de grozav de bine. Trăim vremuri grele, situația nu se va ameliora peste noapte și cred că abordarea Guvernului, care este una foarte sobră, serioasă și bazată pe calcule corecte este una care va avea susținerea mea", a spus Klaus Iohannis, întrebat despre insistențele PSD despre modificarea Codului fiscal, când ar putea cei din Coaliție să cadă de acord și ce susținere au măsurile din partea lui.

Citește și: Cum vrea Guvernul să modifice Codul fiscal. PSD vrea taxă de solidaritate, PNL nu o vede fezabilă

Legat de discuția care "acum cred că nu mai este chiar oportună despre tot felul de plafonări, taxe, impozite, plafonări", Iohannis a precizat că legea spune că aceste chestiuni trebuie lămurite până la 1 iulie, ca ele să se aplice de la 1 ianuarie.

Klaus Iohannis a mai spus că, în fapt, "chestiunile s-au cam terminat și ceea ce a anunțat premierul și ce a calculat Guvernul mi se pare și posibil, și de bun simț".

Declarațiile au fost făcute de președintele Iohannis înaintea participării la Summitul NATO de la Madrid.