Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, referitor la raportul MCV, că avem un prim rezultat vizibil şi măsurabil al guvernării PSD-ALDE, care a şters cu buretele tot efortul şi toate rezultatele din cei 11 ani de la aderarea la UE.

Rezoluţia din PE şi raportul MCV negativ reprezintă "două note foarte, foarte proaste pentru actuala guvernare, Dragnea-Dăncilă, această guvernare pe care o consider un accident al democrației româneşti. Şi în rezoluția Parlamentului European, şi în Raportul MCV, apar cam aceleași lucruri. Românii, majoritatea românilor, şi eu şi mulţi alţii, dorim să fim europeni, să construim o democrație solidă, transparentă, pentru români. Din nefericire, acest accident al democrației care este guvernarea Dragnea-Dăncilă are cu totul alte idei şi încearcă să tragă țara înapoi. Aceste multiple schimbări şi intenții de schimbări - la legile justiției, la coduri penale - au atras atenţia în modul cel mai negativ. Aceste lucruri ne aduc deservicii majore. Şi trebuie să observăm că, de exemplu, Dragnea, ca să folosesc o expresie din Caragiale – „şi dă-i şi luptă, şi dă-i şi luptă" – şi  cară valize, şi vorbeşte între uşi, în faţa uşii, în spatele uşii, se luptă. Partea proastă este că se luptă cu România, în loc să se lupte pentru România", a declarat Klaus Iohannis.

Ironic a fost şi la adresa premierului: "Ţara arde şi doamna prim-ministru se ascunde în Arabia".

Întrebat ce a făcut pentru îndulcirea tonului Rezoluţiei din PE, Klaus Iohannis a remarcat ironic: "O fi posibil să nu fi observat că am fost în PE şi în Comisie?"

"Acest Guvern se face că plouă, au alte preocupări, singurul obiectiv al acestui Guvern Dragnea-Dăncilă e să-l scape pe Dragnea de închisoare şi de dosare, orice altceva nu contează", a mai spus Iohannis, adăugând că, sub această guvernare, "România s-a întors acolo unde a fost în urmă cu 11 ani, înainte de aderare ... Un prim rezultat vizibil şi măsurabil al acestui Guvern: au şters cu buretele tot efortul şi toate rezultatele din cei 11 ani".

Răspunzând unei întrebări, preşedintele a spus că va analiza propunerea pentru conducerea DNA şi în lumina noilor recomandări ale Comisiei Europene.