Președintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat dacă șeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, ar trebui să demisioneze din funcție în contextul noului său dosar de la DNA, că persoane cercetate penal nu ar trebui să fie în conducerea statului.

"Eu m-am exprimat de foarte multă vreme. Din capul locului, persoane care au fost condamnate penal sau care sunt cercetate penal nu trebuie să fie în conducerea statului", a afirmat șeful statului, înainte de participarea la Summitul social privind promovarea locurilor de muncă de la Göteborg, Suedia, relatează Agerpres.

În aprilie 2016, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul, președintele Klaus Iohannis i-a cerut șefului PSD să se retragă.

"Liviu Dragnea ar trebui să se retragă. Pentru sănătatea sistemului politic românesc, nu este în regulă ca un mare partid politic să fie condus de un lider condamnat penal prin sentința definitivă. I-am comunicat această opinie", a scris Iohannis pe Facebook.

Marți, purtătoarea de cuvânt a președintelui dăduse răspunsuri evazive privind poziția președintelui față de problemele penale ale liderului PSD și moțiunea de cenzură a PNL.

Luni, DNA l-a pus sub acuzare pe Liviu Dragnea. Liderul PSD este acuzat de implicare în fraude cu fonduri europene, constituire de grup infracțional organizat și abuz în serviciu.