Purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei a dat răspunsuri evazive privind poziţia preşedintelui faţă de problemele penale ale liderului PSD şi moţiunea de cenzură a PNL.

Întrebată dacă şeful statului îi va cere demisia lui Liviu Dragnea, aşa cum a făcut-o în contextul dosarului referendumului, Mădălina Dobrovolschi a declarat: "Preşedintele României, Klaus Iohannis, îşi doreşte o justiţie independentă şi puternică. Beneficiarul unei justiţii independente şi puternice e societatea". 

Referitor la declaraţia de luni seara a liderului PSD care a vorbit de un stat paralel şi a acuzat faptul că Iohannis e beneficiarul politic al execuţiei sale, purtătoarea de cuvânt a reiterat faptul că în România nu există un stat paralel, aceasta fiind "o formulare a celor care au probleme cu justiţia".

Întrebată ce părere are de intenţia PNL de a depune o moţiune de cenzură, Dobrovolschi a replicat: "Domnul preşedinte îşi doreşte, evident, ca lucrurile să conducă spre un climat de stabilitate pentru că până la urmă în centrul preocupărilor se află cetăţeanul român care trebuie să simtă că lucrurile au o evoluţie pozitivă. Luptele politice îşi au locul în altă parte şi tocmai de aceea n-aş vrea să intru în astfel de discuţii sau speculaţii".