Purtătoarea de cuvânt a președinției a dat răspunsuri evazive privind poziția președintelui față de problemele penale ale liderului PSD și moțiunea de cenzură a PNL.

Întrebată dacă șeful statului îi va cere demisia lui Liviu Dragnea, așa cum a făcut-o în contextul dosarului referendumului, Mădălina Dobrovolschi a declarat: "Președintele României, Klaus Iohannis, își dorește o justiție independentă și puternică. Beneficiarul unei justiții independente și puternice e societatea". 

Referitor la declarația de luni seara a liderului PSD care a vorbit de un stat paralel și a acuzat faptul că Iohannis e beneficiarul politic al execuției sale, purtătoarea de cuvânt a reiterat faptul că în România nu există un stat paralel, aceasta fiind "o formulare a celor care au probleme cu justiția".

Întrebată ce părere are de intenția PNL de a depune o moțiune de cenzură, Dobrovolschi a replicat: "Domnul președinte își dorește, evident, ca lucrurile să conducă spre un climat de stabilitate pentru că până la urmă în centrul preocupărilor se află cetățeanul român care trebuie să simtă că lucrurile au o evoluție pozitivă. Luptele politice își au locul în altă parte și tocmai de aceea n-aș vrea să intru în astfel de discuții sau speculații".