Deputații au respins cererile DNA de reținere și arestare preventivă în cazul lui Mădălin Voicu și au aprobat reținerea lui Nicolae Păun. La votul pentru arestarea lui Păun nu a mai fost cvorum.

UPDATE 16:48

La votul pentru arestarea preventivă a lui Păun s-a constatat că nu mai există cvorum, astfel că procedura a fost amânată. În sală se mai aflau doar 178 de deputați, iar pentru cvorum era nevoie de 191. 

UPDATE 16:12

Nicolae Păun poate fi reținut, după ce 120 de deputați au votat cererea DNA, iar 78 au respins-o.

UPDATE 15:10

Deputații au respins și cererea DNA de arestare a social-democratului Mădălin Voicu.

158 au votat "împotriva" cererii și doar 103 "pentru".

UPDATE 14:24

Deputații au votat împotriva cererii de reținere a lui Mădălin Voicu. Au fost 170 de voturi "împotrivă" și 116 "pentru". Urmează votul pentru pentru arestare.

Comisia juridică a Camerei a dat, luni, aviz favorabil cererilor de reținere și arestare preventivă în cazul deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații și spălare a banilor, iar Nicolae Păun este acuzat de deturnare de fonduri, spălare de bani, cumpărare de influență și alte infracțiuni. 

Păun nu a venit în plen, după cum nu a fost nici luni la Comisia juridică.

În schimb, Voicu a luat cuvânt și le-a cerut colegilor să respingă cererile DNA.

"Refuz să cred că cineva mă poate considera vinovat. Eu nu înțeleg de ce am soarta aceasta, când eu sunt un om cinstit, educat și fără pete. Vă rog să nu încuviințați reținerea și arestarea mea, pentru că sunt nevinovat și asta ar fi o umilință îngrozitoare pe care o duc, dacă Doamne ferește s-o întâmpla, dar este inadmisibil să mi se întâmple mie și altora chestiuni care țin de un fel de presiune, într-o țară care se pretinde democratică", a declarat deputatul PSD, potrivit Agerpres.

El a adăugat că nu are nicio legătură cu proiectele care sunt amintite în dosar, iar știrile care au apărut la televizor și în care se spunea că el a deturnat bani destinați etniei rome "sunt minciuni abominabile".

"Nu am făcut în viața mea nicio fraudă, nu am firme, nu am interese, nu am afaceri, nu am cont în bancă, nu am carnet de conducere, nu am internet, eu nu știu să umblu cu internetul", a susținut Mădălin Voicu.