Consiliul Politic Național al PSD a decis ca Marian Oprișan (Vrancea) și Niculae Bădălău (Giurgiu) să nu mai conducă organizațiile partidului după eșecul de la alegerile locale.

"A fost o primă analiză după alegerile locale. Am decis anumite schimbări în conducerea partidului. Președintele interimar al organizației de femei este Doina Fedorovici, iar la Giurgiu, domnul Bădălu s-a retras. La Vrancea am preluat eu interimar conducerea organizației", a declarat Marcel Ciolacu la finalul ședinței CNP.

În cazul organizației de femei, funcția de conducere a fost deținută până acum de Viorica Dăncilă. Întrebat dacă ea ar trebui să se regăsească pe lista de parlamentari din viitoarea legislatură, Marcel Ciolacu a spus că da, dar este decizia organizației din Teleorman dacă o va nominaliza sau nu.

De asemenea, Decebal Făgădău, fost primar al Constanței, a fost schimbat de la conducerea Ligii aleșilor locali de Cristian Gentea, primarul ales al Piteștiului.

În județul Vrancea și în județul Giurgiu, PNL a câștigat consiliile județene după ani la rând în care acestea au fost conduse doar de către social-democrați.

Citește și: Marian Oprișan, mesaj de adio la finalul a aproape 20 de ani în fruntea Consiliului Județean Vrancea