Social-democrații sunt de părere că "românii devin ciumații Europei, iar pentru asta trebuie să-i mulțumim Guvernului Orban".

Într-o nouă postare pe pagina de Facebook, PSD spune că "Românii devin ciumații Europei" din cauza Guvernului Orban, pentru că "strategia de luptă contra pandemiei a eșuat, iar românilor li se închid granițele Europei".

PSD susține că, "pentru a-și continua furturile din bani publici, Iohannis și Orban au dus România în ”zona roșie”. 

+++

Guvernul elen a decis vineri, ca începând cu 14 iulie, de la 6:00 dimineața, turiștii să prezinte un test negativ pentru COVID-19 la intrarea pe teritoriul Greciei.

Ministerul Afacerilor Externe anunțăa vineri seară că Guvernul lituanian a hotărât ca, începând din data de 13 iulie, să interzică accesul pe teritoriul Lituaniei pentru rezidenții din România. 

De asemenea, accesul persoanelor provenind din România cu destinația Austria este posibil numai dacă acestea dețin un test biologic molecular SARS-COV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 4 zile de la data emiterii, tradus în limba germană sau engleză. Pentru persoanele care nu dețin un astfel de test se aplică măsura autoizolării pentru o perioadă de 14 zile la domiciliu sau într-o unitate de cazare, pentru care trebuie prezentată dovada rezervării. În situația în care persoanele călătorind din Romania nu pot prezenta la intrarea în Austria un test Covid-19 și dovada cazării, le va fi interzisă intrarea pe teritoriul austriac.

Și persoanele care se deplasează din România în Norvegia vor fi plasate în autoizolare pentru o perioadă de 10 zile de la momentul intrării pe teritoriul norvegian.

Potrivit autorităților norvegiene, din data de 15 iulie măsura autoizolării se va aplica în funcție de rezidența persoanei în cauză, astfel încât cetățenilor români cu rezidență permanentă într-una din țările exceptate de la această măsură nu le va mai fi impusă măsura autoizolării.