Siria: atac asupra unei baze militare a Regimului Assad, lângă orașul Homs. Atacul vine la scurt timp după ce președintele american, Donald Trump, a spus că vinovații vor plăti pentru ceea ce s-a întâmplat la Douma.

Armata rusă a declarat luni că două avioane de război israeliene F-15 au efectuat loviturile asupra bazei aeriene a regimului sirian T-4 situată între Homs și Palmyra, informează agenția de presă Interfax, citată de Agerpres.
    
Ministerul rus al Apărării a declarat pentru presa rusă că „două avioane F-15 ale armatei israeliene au lovit aerodromul între 3.25 și 3.53 ora Moscovei (0.25 și 0.53 GMT) cu ajutorul a opt rachete teleghidate din teritoriul libanez, fără a intra în spațiul aerian sirian”.

O bază aeriană a regimului Assad, situată la est de orașul Homs, a fost bombardată. Bombardamentul survine la două zile după atacul cu arme chimice din Douma, oraș deținut de rebeli.

Oficialii ruși susțin că că sistemele de apărare aeriană siriană au doborât cinci din cele opt rachete trase.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a afirmat că nu are de făcut niciun comentariu imediat.

Inițial, oficialii de la Damasc au acuzat SUA de acest atac, mai ales după ce Trump amenințase că Siria va plăti scump atacul chimic de lângă Damasc. Washingtonul a negat implicarea în loviturile aeriene. Victimele atacului din Douma sunt în stare critică, „cei mai mulți vor muri - scene apocaliptice în Douma, scrie The Guardian.

Utilizarea armelor chimice la Douna a stârnit pe plan internațional indignare și furie, președintele Franței, Emmanuel Macron a spus că aceasta reprezintă "o linie roșie", peste care nu se poate trece.

Președinții SUA și al Franței, Donald Trump și Emmanuel Macron, au avut o convorbire telefonică, în timpul căreia "au căzut de comun acord să schimbe informații cu privire la natura atacurilor și să se coordoneze pentru un răspuns comun puternic”, potrivit The Guardian.

Consiliul de Securitate al ONU se va întruni luni pentru a discuta situația din Siria.