Remanierea Guvernului Dăncilă are loc la ora transmiterii acestei știri în ședina CExN. Pe lângă nume noi propuse pentru a prelua portofolii, se decide ca unii miniștri în funcție să preia alte ministere.

UPDATE Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Daniel Florea, a preluat funcția de seretar general adjunct al PSD, a anunțat Liviu Dragnea la finalul ședinței CExN care a durat peste șapte ore

+++

UPDATE Surse din cadrul CExN au precizat că, la ora trasmiterii acestei știri, subiectul remanierilor a fost epuizat, urmând ca în continuare să se discute situația Gabrielei Firea.

+++

UPDATE Membrii CExN au votat ca Parul Stănescu să părăsească funcțiile de vicepremier și ministru al Dezvoltării, iar la propunerea premierului, fostul ministru al IMM-urilor, Ilan Laufer, va prelua funcțiile.

Votul pentru remanieri a fost dat în grup, iar pentru ca Paul Stănescu să părăsească Executivul, decizia a fost supusă la un vot separat.

Mihai Ivașcu pierde ministerul Culturii, care va fi preluat de deputatul Daniel Breaz, iar Alexandru Petrescu va prelua de la Bogdan Cojocaru Ministerul Comunicațiilor.

De asemenea, Bogdan Matei va conduce ministerul Tineretului și Sportului, în locul Ioanei Bran.

+++

UPDATE Codrin Ștefănescu va prelua secretariatul general al PSD, după ce Marian Neacșu, care a deținut această funcție, a fost exclus din partid, la începutul lunii noiembrie.

Astfel, după demisia ministrului Apărării, Mihai Fifor, în locul său ar urma să fie numit Gabriel Leș, senator PSD și membru în Comisia de apărare.

De asemenea, în locul lui Dănuț Andușcă ar urma să vină senatorul PSD Niculae Bădălău, fost "pucist" alături de Adrian Țuțuianu, Paul Stănescu, Marian Neacșu și Gabriela Firea.

Totodată, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu ar putea prelua portofoliul lui Lucian Șova de la Transporturi, iar la Muncă să vină președintele Comisiei de Finanțe din Camera Deputaților, Constantin Budăi.

Și ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran urmează să părăsească Guvernul Dăncilă, la fel și ministrul Culturii, Mihai Ivașcu, apropiat al Gabrielei Firea.

Nu se știe dacă Ilan Laufer va mai prelua ministerul Dezvoltării, condus în prezent de vicepremierul Paul Stănescu, și el contestatar al lui Liviu Dragnea.

Înainte de ședința CExN, primarul Gabriela Firea a anunțat că demisionează de la șefia interimară a PSD.