SRI consideră că se încearcă atragerea instituției într-o zonă a speculațiilor prin afirmații false, acuzații nefondate și calomnierea cadrelor Serviciului, după ce Liviu Dragnea a declarat că nu se teme de Eduard Hellvig.

UPDATE

”Am auzit ce au solicitat. E bine să nu mai fie implicat în nimic altceva în afară de atribuțiile legale și constituționale. Sunt implicați în dezbaterile publice pentru că vin informații despre implicarea efectivă care nu are legătură cu atribuțiile lor”, a fost replica lui Dragnea referitor la mesajul SRI.

Întrebat ce s-a întâmplat de și-a schimbat părerea despre Eduard Hellvig, liderul PSD a spus: "S-a întâmplat că a cedat și el”.

+++

”Este regretabil faptul că se încearcă atragerea Serviciului Român de Informații într-o zonă a speculațiilor prin afirmații false, acuzații nefondate și calomnierea cadrelor Serviciului. 

SRI condamnă ferm aceste încercări de denigrare a instituției și îi asigură pe partenerii interni și externi că va ramâne ancorat în misiunile sale care privesc exclusiv securitatea națională”, a precizat luni Consiliul Director al Serviciului Român de Informații. 

Directorul SRI, Eduard Hellvig, ”îi asigură pe toți cetățenii României de neimplicare în niciun fel de jocuri de putere, de menținere a instituției în afara dezbaterilor politice și de determinare în efortul conjugat de a prezerva securitatea națională”, se mai arată în comunicat.

”Rămân la conducerea PSD pentru a duce toate aceste lucruri la capăt, și le voi duce. Rămân și în conducerea majorității parlamentare împreună cu domnul președinte Călin Popescu Tăriceanu. Nu va trece moțiunea de cenzură, în schimb și eu, și colegii mei am decis astăzi să fim mult mai fermi și mult mai radicali cu tot ceea ce trebuie să facem. Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonți, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alții. Obiectivele la care m-am angajat și pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleași și împreună cu colegii mei le vom duce la capăt”, a declarat vineri seara Liviu Dragnea, după ședința CEX, în care conducerea PSD a decis să-l sprijine în continuare pe președintele Camerei Deputaților, după condamnarea în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare.