Dan Suciu a declarat că, după raportul Corpului de control al premierului privind cazul Colectiv se vor opera mai multe schimbări de procedură dar și legislative. El a exclus eventuale demiteri, explicând că raportul nu duce la vinovății personale.

Întrebat cine va plăti pentru deficiențele constatate în raportul publicat marți, purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat că documentul, "împreună cu rapoartele interne de management pe care Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) le-a făcut la începutul anului și care sunt pe masa premierului, toate aceste documente vor constitui baza pentru modificările legislative necesare sau procedurale, obligatorii, care decurg toate din aceste rapoarte și care vor fi făcute în cel mai scurt timp”.

"E clar că e nevoie de modificări procedurale, dincolo de orice altceva, și s-ar putea să fie nevoie inclusiv de modificări legislative și aceste lucruri vor fi evaluate în perioada imediat următoare”, a spus Suciu.

Întrebat dacă se vor face schimbări la conducerile instituțiilor vizate în raport, Dan Suciu a a susținut că rapoartele "nu duc la vinovății personale”.

"Dacă schimbările procedurale vor indica schimbări și de competențe se poate lua în calcul și acest lucru", a explicat Suciu, după ședința de Guvern, subliniind că la ISU a fost schimbată deja conducerea.

În ceea ce privește discuția dintre premierul Dacian Cioloș și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, după apariția raportului, Suciu a susținut că cei doi au discutat despre Colectiv "nu după raport" și că o vor face și în perioada următoare.

"Au fost discuții, evident, pe subiectul respectiv, nu după raport, dar vor fi și după raport, pentru că se vor așeza factorii decidenți la o masă cu toate aceste propuneri de modificare de proceduri pe care le luăm în calcul și pașii necesari. Evident că va fi și o consultare suplimentară față de cele deja existente până la acest moment", a susținut purtătorul de cuvânt.

Necoordonarea intervențiilor este principala constatare a membrilor corpului de control al premierului, care a întocmit un raport despre modul în care s-a acționat în cazul Colectiv.

Intervenția de urgență în urma tragediei de la clubul Colectiv a fost în mare parte o acțiune necoordonată, cu elemente de improvizație a autorităților.

Asta susțin membrii Corpului de control al premierului într-o sinteză privind intervenția de urgență la incendiul din clubul bucureștean.

Absența coordonării a fost generată în principal de "lipsa de exerciții în caz de urgențe majore, neconcordanțe în legislație și baza materială deficitară". Asta ar fi dus și la elemente de improvizație în intervenții.