Într-o replică adresată președintelui Klaus Iohannis, liderul Senatului precizează că niciun român nu e mulțumit să crească prețul la benzină și motorină, după ce joi nega faptul că au crescut prețurile la carburanți.

”Domnule Președinte, nici un român nu este mulțumit să crească prețul la benzină și motorină, dar întrebarea pe care mi-o pun este de ce sunteți îngrijorat de soarta românilor doar când vă convine pentru a critica Guvernul. De ce ați tăcut mâlc atunci când eliminarea supraaccizei nu s-a regăsit în scăderea prețului la carburanți la început de 2017? Simplu: pentru că nu ați fi obținut nici un potențial beneficiu electoral, situându-vă pe aceeași poziție cu guvernul PSD-ALDE”, a scris Călin Popescu-Tăriceanu pe Facebook.

Scrisoare e o continuare a ”conflictului” dintre șeful statului și liderii coaliției de guvernare.

Joi, Tăriceanu i-a contrazis pe jurnaliști, susținând că prețul la carburanți nu s-a scumpit: ”Eu nu am văzut nicio scumpire la carburant. Știu că au existat niște majorări de prețuri. Sunt niște diferențe de prețuri foarte mari care pot să meargă până la 10%”.

Afirmația sa eronată a fost taxată de purtătoarea de cuvânt a președintelui, Mădălina Dobrovolschi: ”dânsul ne spune senin că prețul carburanților a rămas neschimbat după introducerea accizei. Domnule Tăriceanu, cred că adevărul îl puteți afla foarte simplu întrebând orice cetățean care a cumpărat combustibil în aceste zile și care a trebuit să scoată mai mulți bani din buzunar".