Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marți că va avea o discuție cu primarul municipiului Târgu Mureș, în contextul declarațiilor făcute de Dorin Florea privind minoritatea roma.

”Am citit declarația pe care primarul Dorin Florea a postat-o pe pagina de Facebook. Chiar dacă, uneori, unui primar îi poate fi dificil să gestioneze relația cu o anumită minoritate sau grup social, în niciun caz nu agreez declarațiile care încurajează discriminarea de orice fel! Cred cu fermitate că soluția nu este să ridicăm ziduri, ci, mai degrabă, să le dărâmăm pe cele deja construite. Voi avea o discuție cu primarul Dorin Florea pe acest subiect", a afirmat Tăriceanu. 

Dorin Florea, primarul din Tg. Mureș, a scris luni pe Facebook că cei care vor să facă un copil trebuie să îndeplinească anumite condiții, constatate în urma unei anchete sociale obligatorii.

Contactat de HotNews.ro, Florea a precizat că s-a referit la minoritatea roma.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în privința declarațiilor primarului Florea, chemat la audieri la CNCD marțea viitoare.

Renate Weber, propusă Avocat al Poporului de către ALDE, a declarat că astfel de declarații produc rău: ”Nu așa se face o politică de planificare familială”. Weber i-a reamintit lui Florea că alocația e un drept al copilului, nu al părinților.